İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi olaylarında sürecin kendileri tarafından iyi yönetilmediğini belirterek, “İlk baştaki çevreci gurubun samimi toplanmaları maalesef tarafımızca çok da iyi yönetilemedi. İlk günler daha iyi yönetilebilseydi belki buralara gelmezdi” dedi. "Biber gazı kullanmayı sevmiyoruz, mecbur kalıyoruz" diyen Mutlu, 1 Mayıs'ta Taksim'e gelmek isteyenlerin de emekçi olmadığını iddia etti.

Vali Mutlu, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programına katıldı.

'Gezi Parkı'nda yaşananları değerlendirdiğinizde bir öz eleştiriniz var mı' sorusuna Mutlu: Kamu düzeni bir dönem oldukça ciddi sıkıntılar yaşandı. Tabi burada olayların hemen başlangıcına gidip orada tahlil yapmakta fayda var. Olayların başlangıcında 15 civarında ağacın yer değiştirmesiyle ilgili bir çalışma yapılırken, bunun yanlış anlaşılması ve inşayı faaliyetin başlamak amacıyla ağaçların Gezi Parkı’ndan söküldüğü yönündeki oluşturulan algı ve bu algının arkasına toplanmış olan ilk baştaki çevreci gurubun samimi toplanmaları maalesef tarafımızca çokta iyi yönetilemedi. İlk günler daha iyi yönetilebilseydi belki buralara gelmezdi. Olay günü hadiselerin ne olduğu, ne yapılmak istendiğini oradaki sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla ve kamu ile medya ile oraya gidilerek anlatılması, konunun izah edilmesi yararlı olunabilirdi, bu kaçırıldı. 

1 Mayıs'ta İstanbul Taksim’de 39 bin polisin görev alacağına ilişkin çıkan haberlerin anımsatılması üzerine de Mutlu: Bizim İstanbul’da 40 bine yakın emniyet görevlimiz var. Bürolarda, karakollarda, ilçelerde çalışan bütün görevlilerle birlikte toplam mevcudumuzda 40 bin kişi. 1 Mayıs'a mahsus değil, özel günlerde de izinlerimizi kaldırdığımız ve herkesi görevli kıldığımız özel uygulamalar vardır.

Şimdi 1 Mayıs itibariyle de izinlerimizi kaldırdık, izinlerimiz kaldırınca herkes görev başında olacak. Görev başında olunca ne oluyor 39 bin kişi görevli gibi görünüyor. Sanki büyük bir seferberlik ilan edilmiş gibi görünüyor. Şimdi 39 bin kişiyi Taksim’e yığmak gibi bir tedbir planımız yok. İstanbul’un 39 ilçesinde bütün emniyet mensupları kendi ilçelerinde görev yapacaklar. Kadıköy’de problem beklemediğimiz mitingde bile 5 bin görevlendirme yapıyoruz. Dolayısıyla bu görevlendirmeler üzerinden hareketle ‘çok büyük tedbirler alında, olayalar bekliyorlar onun için bunları yapıyorlar’ diye düşünmemek lazım.