Şanlıurfa’da, ekmek almaya giden 2 çocuğun Suriyeliler tarafından dövüldüğü idiası mahalleyi ayaklandırdı. Suriyelilerin oturduğu bir ev taş yağmuruna tutuldu. Kalabalığın Suriyelilerin kaldığı evi yakmasına ise polis engel oldu.

Gerginliğin büyümesi üzerine her iki grup arasında geniş güvenlik önlemi alan polis tarafları güçlükle sakinleştirdi. Suriyelilerin gelmesiyle birlikte Şanlıurfa’da huzur kalmadığını ifade eden mahalle sakinleri, alkışlar eşliğinde ‘Suriyeli istemiyoruz’ sloganını attı.

Olay, gece saatlerinde merkez Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, fırından ekmek almaya giden yaşları 12-14 arasında olan 2 çocuk henüz nedeni öğrenilmeyen bir sebep yüzünden Suriyeli gençler tarafından tekme tokatla darp edildi.

Ajanslardan edinilen bilgiye göre olayı gören mahalle sakinleri çocukları darp eden Suriyelilerle kavga etti. Bunun üzerine yaklaşık 20 kişilik Suriyeli bir grup kavgaya karışan mahalle bakkalını ve fırını basıp işyerinin camlarını kırıp zarar verdi. Mahalle sakinleri için toplanan vatandaşlar, bu kez Suriyelilerin ikamet ettiği bir evi taş yağmuruna tutu. Mahallede gerginliğin artması üzerine polisten yardım istendi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi çevre güvenliğini alarak, her iki grup arasında set oluşturdu. Polis ikinci bir olayın yaşanmaması için sabaha kadar mahallede güvenlik önlemi aldı.