20 Mayıs’ta milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması oylamasından sonra "Halkla buluşma" etkinlikleri düzenleyen Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), Urfa’nın Viranşehir ilçesinde bugün yapmayı planladığı "Darbeye Hayır" mitingi Mardin’in Kızıltepe ilçesindeki polis saldırısı ve gözaltılar nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendi. 

DİHA’nın haberine göre; Urfa Valiliği'nin 20-25 Mayıs tarihleri arasındaki miting, gösteri, basın açıklamalarına getirdiği yasak ve ilçeye açılan tüm yollarda kurulan arama noktalarına rağmen sabah saatlerinden itibaren ablukaya alınan Kışla Mahallesi'ndeki HDP ilçe binasının önünde büyük bir kitle toplandı. Aralarında HDP'nin bölge milletvekilleri ve diğer seçilmişlerinde bulunduğu kitlenin bekleyişi devam ederken, aynı amaçla Kızıltepe’de yapılan etkinliğe polis saldırısı haberi geldi. 

BAYDEMİR: ZALİMLER KENDİ ZULÜMLERİNİN KURBANI OLACAKTIR 

Konuya ilişkin açıklama yapan HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir Kızıltepe’deki saldırı nedeniyle, Viranşehir’deki etkinliği ileriki bir tarihe ertelediklerini açıkladı. 

Baydemir, "Ülkeyi her gün biraz daha karanlığa yaklaştıran zihniyet bilsin ki, Nemrut, Saddam, Kaddafi nasıl başaramadıysa siz de başaramazsınız. Halkların bir arada özgür ve demokratik yaşam talebinin önünde duramazsınız. Zalimler kendi zulümlerinin kurbanı olacaktır" dedi. 

Yapılan açıklamaların ardından kitle Viranşehir’de yaşanan saldırıyı slogan ve alkışlarla protesto ederek dağıldı.