Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (AÜHF)’nde kurulması planlanan Berkin Elvan Kütüphanesi’nin açılışı için Cebeci Kampüsüne giden akademisyenler içeriye alınmadı. AÜHF’deki görevinden ihraç edilen akademisyenler Dr. Cenk Yiğiter ve Dr. İrem Akı özel güvenlik görevlileri tarafından gerekçe gösterilmeden kampüse alınmadı. İki akademisyen, kampüse girişlerini yasaklayan belgeyi görmek istediklerini söyleyince özel güvenlik görevlileri Çevik Kuvvet polisini çağırdı.

‘DİLEKÇE HAKKIMIZ ENGELLENİYOR’ 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Dr. Cenk Yiğiter sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı, “ Dr. E. İrem Akı ile birlikte Cebeci Kampüsüne, Eğitim girişinde alınmadık. Görevliler daha kimlik sormadan giremeyeceğimizi söylediler. Sanıyoruz bir yerlere fotoğrafımız asılmış. Kimlik sormadan bizi tanıyorlar. Sendika temsilcimizle birlikte tutanak tutmak istedik, vermediler. İki ihraç edilmiş akademisyen ve bir sendika temsilcisi olarak tutanak beklerken kaskları, coplarıyla bir çevik timi girişe geldi. AÜHF öğrencileri bugün Berkin Elvan kütüphanesini tekrar kuracak ve açacak. Biz de yanlarına kampüs yanındaki kafeden video konferans ile bağlanacağız.”

Öğrencilerin de desteğiyle kurulması planlanan kütüphane açılışına bir grup öğrenci saldırınca açılış gerçekleştirilemedi. Öğrencilerinin okul dışındaki kafede oturan hocalarının yanına giderek, “Hocam, devlet iki akademisyenden neden bu kadar korkup buraya Çevik Kuvvet polisi gönderir?” sorusuna, ihraç edilene kadar Hukuk Fakültesi’nde Genel Devlet Teorisi dersi veren Cenk Yiğiter şu yanıtı verdi, “Bu soru size Genel Devlet Teorisi dersi ödevim olsun. Yanıtlarınızı bekliyorum.”