CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, kabine içinden gelen bilgilerle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiriler yönelten twitter'daki @fuatavni'nin kendisi olup olmadığını, yasağı delen ilk kişi olmasına karşın Erdoğan ile tartıştığı için mi 21 Mart'tan bu yana tweet atmadığını ve Anayasa Mahkemesi'nin twitter kararının ne zaman uygulanacağını açıklamasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, konuyu soru önergesiyle TBMM'ye taşıdı. Oran'ın, Arınç'a yönelttiği önergede yer alan sorular şöyle:

@FUATAVNİ SİZ MİSİNİZ?

Twitter'da @bulent_arinc dışında başka bir hesabınız var mıdır? Twitter'daki @fuatavni hesabı size mi aittir?

YASAĞI NEDEN İLK SİZ DELDİNİZ?

Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart 2014'ün ilk saatlerinde twitter'ı yasaklamasından hemen sonra @bulent_arinc hesabından saat 08.29'da "Bugün Manisa'da olacağız" açıklamasını yaparak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte yasağı ilk delen kişi olmanızın gerekçesi nedir?

ERDOĞAN İLE TARTIŞTIĞINIZ İÇİN Mİ 13 GÜNDÜR TWİTLEMİYORSUNUZ?

Recep Tayyip Erdoğan ile tartıştığınız için mi 21 Mart'tan bu yana @bulent_arinc hesabından twit mesajı yazmadınız? Bu tarihten bu yana twit mesajı yazmamanızın gerekçesi nedir?

AYM KARARI NE ZAMAN UYGULANACAK?

Anayasa Mahkemesi'nin twitter'a özgürlük getiren bugünkü kararı ne zaman uygulanacaktır?

FUAT AVNİ KİMDİR?

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ardından sosyal medyada bazı takma adlar ortaya çıktı.

Twitter'da 'Fuat Avni' ismiyle AKP ve cemaat savaşının arka planını anlatan hesap, sosyal medyanın gündemini belirledi.

Cemaat’e yakın biri olduğu düşünülen 'Fuat Avni' takma isimli hesap Başbakan’ın ve Ak Parti’nin sırlarına ilişkin her gün çok sayıda mesaj atmaya başladı.

Binlerce takipçiye ulaşan 'Fuat Avni'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınından birisi olduğu konusunda şüpheler vardı.

Seçim döneminde 'Fuat Avni'nin yayınladığı Ak Parti’yi çok düşük gösteren çeşitli anketler seçimlerden sonra alay konusu oldu.