İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Kadıköy’de bulunan Umut Gazetesi bürosuna baskın düzenledi.

Baskınla ilgili olarak Umut gazetesinin web sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada “Sansürlerle, gözaltılarla, tutuklamalarla yılmayan özgür basın bugün de yılmayacak” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Bu sabah İstanbul’un çeşitli ilçelerinde terörle mücadele polisleri tarafından yapılan operasyon kapsamında Kadıköy’de bulunan Umut Gazetesi büromuz da polislerce basılarak talan edildi.

Kimsenin olmadığı vakitte basılan büromuzda elektronik eşyalar ve gazetemize ait evraklar polislerce çalındı.

Gazetemize ait bilgisayarların hardiskleri sökülerek polisler tarafından el konuldu. Gazetemizin bürosunun kapısını balyozla kırarak içeri giren polisler büroda maddi hasara yol açtılar.

Daha düne kadar Can Dündar ve Erdem Gül Anayasa Mahkemesi tarafından tahliye edilmesi konusunda “Kararı tanımıyorum ve saygı duymuyorum” diyerek ve her fırsatta basının özgürlüğüne tehditler savuran zihniyet bugün gazetemiz bürosuna yöneldi.

İMC TV’nin ekranını karartan, DİHA, ETHA, Sendika.org gibi özgür basın kuruluşlarını sansür ve gözaltılarla sindirmeye çalışanlar adeta büromuzda hırsızlık yapar gibi operasyon düzenlediler.

Sansürlerle, gözaltılarla, tutuklamalarla yılmayan özgür basın bugün de yılmayacak.”

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde, Devrimci Parti İstanbul İl Örgütü, Genel Başkan Ufuk Göllü’nün evinin de olduğu çok sayıda adrese baskın düzenlenmiş, baskında 11 kişi gözaltına alınmıştı.