Cizre’de 6 Ocak’ta yolları kapatan hendekler kaldırıldıktan kısa bir süre sonra Cudi mahallesinde çıkan çatışmada, boyacılık yapan 14 yaşındaki Ümit Kurt zırhlı araçtan açılan ateş sonucu göğsünden vurularak hayatını kaybetmişti. Kurt’u öldüren polis M.Ş. ifadesinde, polisle silahlı çatışmaya girdiğini öne sürdüğü 14 yaşındaki Kurt’u zırhlı araçtan ateş ederek vurduğunu anlatmıştı.

DİHA’nın haberine göre Cizre Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında, Kurt’un ve olayda ağır yaralanan Çelebi Sakcak’ın elbise ve vücudundan alınan örnekler üzerinde yapılan inceleme tamamlandı. Polislerin iddiasını çürüten balistik raporunda Kurt ve Sakcak’ın vücut ve elbiselerinde yakın mesafe barut ve silah izine rastlanmadığı açıklandı.

Silah kullanan herhangi bir kimsenin vücut ve elbisesinde, yüksek derecede barut ve silahın bıraktığı ize rastlanması gerektiği vurgusu yapılan raporda, Kurt ve Sakcak’ın elbise ve vücutlarında böylesi bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Kurt ailesinin avukatı Filiz Ölmez, Kurt’un boyama işi için orada olduğunu, silah kullanmayla herhangi bir alakasının olmadığını ilk günden beri vurguladıklarını hatırlattı.

Ölmez, “Polisler zırhlı araca ateş eden birini vurduklarını bunun da Ümit Kurt olduğunu söylüyorlar. Ancak balistik inceleme raporunda da belirtildiği gibi Kurt’un silah kullandığına dair bir ibare yok” dedi.