Ümit Kıvanç, HDP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Pervin Buldan'ın twitter hesabı üzerinden paylaştığı ve 'bu süreçte neden gülüyorsunuz' şeklindeki tartışmalara konu olan fotoğraf karesi üzerine yazdı.

Pervin Buldan'ın "Kaderlerimiz aynı olduğu için midir bilemem ama bir araya gelince mutluyuz. Sevgili Rakel Dink ve Gülten Kaya." diyerek paylaştığı fotoğrafa bazı takipçiler "Bu bugün paylaşılacak birşey mi?", "Ayıp be bu kadar acı varken bu neyin selfisi", "Zergele'de insanlar ölüyor.. Köyleri, evleri yok ediliyor. Farkında mısınız?" diye tepki gösterirken, bazı takipçiler de "Bedel ödemiş kadınlara ahlak dersi vereceğinize kendi yaşamınıza bakın", "Gülümsemek devrimci bir eylemdir en güzel gülümsemek devrimciye yakışır. Mücadelemizi de sürdürürüz gülümsememizi de :)" diyerek tartışmaya katıldı.

İşte o çok tartışılan tweet:



Fotoğrafa ilişkin Ümit Kıvanç'ın yorumu ise şöyle oldu:

"Bir fotoğraf karesinde dört kadın.

Birinin eşi, devletin katillerince kaçırıldı, öldürüldü, köy yoluna atıldı. Ötekinin eşi, Cumhuriyet tarihinde görülen en geniş katiller koalisyonunun kurbanı oldu, polisin askerin katıldığı, siyasîlerin örtbas ettiği bir suikasta kurban gitti. Üçüncünün eşi -dördüncünün de babası-, yine pek geniş bir koalisyon tarafından hedef haline getirilerek ülkeden gitmek zorunda kaldı, kahrından öldü.

Gülümseyen dört kadının bir fotoğraf karesinde biraraya gelişini hüzünlü kılan, Türkiye'nin kirli ruhudur. Biraraya geldiklerinde, birarada oldukları için gülümsediklerinde ortaya çıkansa, bütün o katillere, kirli ruhlara filan pabuç bırakılmayışının resmidir."

Bu yazı, Ümit Kıvanç'ın blog'undan alınmıştır. Gitmek için tıklayınız.