OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ’ın Yüksel Caddesi’nde sürdürdüğü ‘işimi geri istiyorum’ eylemi 300 güne yaklaştı.

İnsan Hakları Anıtı önündeki eylem sırasında gözaltına alınarak ve ev hapsi cezası verilen Karadağ 25 gün evinden çıkmadı.

Bileğine takılan elektronik kelepçeyi çıkartarak eyleme katılan Karadağ yeniden hâkim karşısına çıktı ve ev hapsi cezası kaldırıldı.

Serkan Alan'ın Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Kurban Bayramı sırasında Yüksel Caddesi’nde yapılacak eylemlere katılacağını söyleyen Karadağ “İşimden vazgeçtim, sadece Nuriye ve Semih’in talepleri kabul edilsin ve açlık grevini bıraksınlar” dedi.

‘BİR NEVİ DİRENİŞ EVİ OLDU’

Tutuklu bulunan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça ile aynı davada 14 Eylül tarihinde yargılanacak olan Acun Karadağ eylem sürecinde sağlığını kaybetti. Polisin müdahalesi sırasında yerlerde sürüklenen Karadağ kas ağrıları çekiyor. 25 gün ev hapsi cezasının zor olduğunu söyleyen Karadağ “Yarattıkları tecridi arkadaşlarımızı buraya toplayarak kırdık. Burası bir nevi direniş evi gibi oldu. Gelenlerle burada film seyrediyoruz, sohbet ediyoruz” dedi.

‘NURİYE VE SEMİH’İ BU BAYRAM KURBAN ETMEZLER UMARIM’

Kurban Bayramı nedeniyle iktidarın Gülmen ve Özakça için olumlu bir karar alabileceğini söyleyen Karadağ “Devlet bizi OHAL’de kurban etti” dedi. “Nuriye ve Semih’i bu bayram kurban etmez umarım” diyen Karadağ şöyle devam etti,”Egemen sınıf her zaman bir kurban seçer. Umarım bu bayram Nuriye ve Semih olmaz. Karşımızda bir iktidar olsa ve sahte yüce gönüllülüğü ile onlar da bizim çocuklarımız, kendi dillerinde ‘onları affediyoruz’ diyebilir ama aklı başından gitmiş hırsları ve kinleri gözlerini bürüyor.”