Niğde'nin Ulukışla İlçesi yakınlarında dün 1 astsubay, 1 polisi ve 1 şoförü öldüren ve 7 askeri de yaralayarak dehşet saçan kişilerin kimlikleri saptandı.

El Kaide üyesi oldukları sanılan kişilerden 18 yaşındaki E.S. ve aynı yaştaki E.A. Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R. de Kosova vatandaşı çıktı.

Ulukışla - Adana otoyolunun Gedeli viyadüğünde dün yapılan yol kontrolünde durdurulmak istenen taksideki kişilerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Adil Kozanoğlu ile polis memuru Adem Çoban'ı öldüren kişiler, 7 askeri de yaraladıktan sonra, gasp ettikleri kamyon şoförü Turan Yaşar'ı da öldürdükten sonra kaçtı.

Olayın ardından gittikleri sağlık ocağında saldırganlardan 2'si yakalandı, 1'i ise kaçtı. Türkçe bilmeyip Arapça konuştukları için Suriye uyruklu oldukları sanılan saldırganların taksi şoförü K.Ö. ile İstanbul'a gitmek üzere anlaştıkları belirlendi.

Yaralı saldırganların yapılan sorgulamaları ve yapılan incelemeden, yaralı iki kişiden 18 yaşındaki E.S.'nin Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R.'nin de Kosova uyruklu olduğu ortaya çıktı. Dün kaçan ve takip sonucu yakalanan diğer saldırgan 18 yaşındaki E.A.'nın da yine Arnavutluk vatandaşı olduğu belirlendi.