Uludere'de yapılan hava harekatında hayatını kaybeden 34 kişinin 45 yakını, olayın faillerinin bulunması için yarın sırasıyla, MHP Grup  Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve  AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ile görüşecek.

 

Heyet, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ile de bir araya gelecek.

 

Düzenlenen hava operasyonu sırasında yaşamını yitiren Ortasu ve Gülyazı Köyleri'nden 34 kişinin yakınlarından oluşan 45 kişi, bugün akşam saatlerinde otobüsle Şırnak'tan Ankara'ya hareket etti.

 

Hava operasyonunda oğlunu kaybeden Zeki Tosun, sorumluların adalet önüne çıkarılması çağrısı yaptı. Olayın faillerden kimsenin yakalanmadığını hatırlatan Tosun, "Aradan 110 gün geçmesine rağmen, devlet tarafından çocuklarımıza yapılan katliamın herhangi bir faili yakalanmamış ve herhangi bir fail sorguya çekilmemiştir. Ankara'ya gidip, tabi ki bütün siyasi parti gruplarıyla görüşmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyoruz. Tabi ki randevularımızı kabul ederse, CHP, MHP, AK Parti ve BDP ile bütün gruplarımız, bütün vekillerimize, meclis üyeleriyle görüşme taleplerimiz kabul edilirse, derdimizi dile getirmek istiyoruz. Çocuklarımıza, ailelerimize yapılan katliam sonucu, biz bugüne kadar tatmin edici bir netice alamamışız. Bizim Ankara'ya gidiş amacımız budur" dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından, 45 Uludereli'nin içinde yer aldığı, otobüs, Ankara'ya gitmek üzere hareket etti.