REMZİ BUDANCİR / DİYARBAKIR / Taraf

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Uludere’de 34 sivilin TSK’ya ait savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülmesine ilişkin önceki gün yaptığı “Uludere’yi kim yaptıysa Allah bin defa cezasını versin. Uludere ile her şey mahvoldu” açıklamalarına, Uludereliler cevap verdi. Yakınlarını kaybeden Felek, Mercan, Veli ve Mehmet Encü, “Arınç doğru söylüyor ama eksik söylüyor. Biz de diyoruz ki, sekiz aydır bir tek suçluyu ortaya çıkarmayan, olayı örtbas eden, saklayanın da Allah belasını versin” dedi.

 

Katliamda yaşamını yitiren Uluderelilerin aileleri, Arınç’ın açıklamalarının ardından tepkilerini anlattı:

 

» Felek Encü (13 yaşındaki Erkan’ın annesi): Tabii ki Allah bu katliamı yapanların belalarını versin. Ama bu olayı aydınlatmayan, olayda en ufak parmağı olan, olayı örtmek isteyen kim varsa onların da belasını versin.

 

» Mehmet Encü (13 yaşındaki Erkan’ın babası): Olayın üzerinden sekiz ay geçti. Failler bulunsun diye şehir şehir, kapı kapı gezdik. Günlerce uyku yüzü görmedik. Biz rahat uyuyamıyoruz. Yapanlar nasıl rahat uyuyabiliyorlar. Bunca zamana kadar olayı hâlâ aydınlatamadılar. Allah yapanların da, saklayanların da belalarını versin.

 

» Mercan Encü (Vedat Encü’nün annesi): Acımızı dindirmez ama failler bulunursa belki bizi biraz teselli ederler diye bekliyorduk. Bülent Arınç iyi demiş ama eksik demiş. Allah belasını versin demek de yetmez.

 

» Veli Encü (Katliamda 11 yakınını kaybetti): Biz olayın başından beri bunu söylüyoruz. Adalet önünde de faillerin cezalandırılmasını istedik. Olayın aydınlatılmasında çaba sarf etmeyenlerin de Allah cezasını versin. (Taraf)