Uludere Kaymakamı İbrahim Halil Şıvgan, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün askerler tarafından tartaklandığı ana ait görüntülerin kurgu olduğunu ileri sürdü. Kaymakam Şıvgan'ın bu sözlerine tepki gösteren Milletvekili Encu ise "Kaymakam bey bizi şaşırtmadı" yanıtını verdi.

Dice Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alan habere göre, yayla yasaklarını protesto edenlere Roboskililere yönelik günlerdir yapılan saldırıların devamında dün yaşanan yeni müdahale sırasında, HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün de beraberindeki gazetecilerle birlikte askerler tarafından tartaklanması ve hakaretlere uğraması siyasetten ve kamuoyunda yoğun tepkilere yol açtı. Encü'nün tartaklandığı ana ait görüntülere rağmen, BBC Türkçe'den İlhan Taşcı'ya konuşan Uludere Kaymakamı İbrahim Halil Şıvgan, Encü ve beraberindeki gazetecileri tartaklayıp, havaya ateş açan askerleri savundu.

Askerleri, "35-40 derece sıcaklıkta yaklaşık iki haftadır bekleyen asker var. Sürekli onu taciz etmeye çalışıyorsunuz, üzerine yürüyorsunuz. Böyle tepki olmaz" sözleriyle savunan Şıvgan, olay anına ait görüntüler için ise "Sürekli insanları irrite ettiğiniz zaman arkadan da basın mensupları çekmiş olduğu görüntüler tek taraflı bir görüntü" dedi.

Bu sözleri üzerine "O görüntüler kurgu mu?" sorusuna yöneltilen Şıvgan, bu soruya da "Kesinlikle. Hiç göründüğü gibi değil. Görüntüleri baştan sonra izledim, son derece sabırlı davranıyorlar. Bu arkadaşlar görevini profesyonelce yapıyorlar" yanıtını verdi.

Uludere Kaymakamı'nın bu sözlerine tepki gösteren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu ise "Kaymakam bey bizi şaşırtmadı. Devleti koruma ve orada saldırıda bulunan askerleri alenen koruma açıklamalarıdır. Görüntülerin kurgu olduğunu savunuyorsa, askerler tarafından çekilen görüntüleri kamuoyu ile paylaşsın" dedi