Uludere’de 35 sivil yurttaşımız organize bir operasyonla katledildi. MİT’in eski istihbaratı, İHA’ların 4 saatlik görüntüleri, sınır ötesine geçmeyi de içeren yukarıdan verilen talimat, aşağıdan yapılan operasyonda atılan aydınlatma fişekleri, bölgenin kuşatılması, hareket halindeki kafileye ateş açılması, geri döndürülmeleri, 2 F16’nın uzun süre bombalaması ile gerçekleştirilen katliamda bütün bu organizasyondaki sorumlular, emir-komuta zinciri içinde çok kısa sürede bulunabilecekken henüz bu konuda ciddi bir adım atılmadı.

Olay yerinde inceleme yapan heyetlerin raporları ciddi kaygıları ortaya serdi.

Şırnak Valiliği de olayla ilgili idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında valiliğin başvurusu üzerine İçişleri Bakanlığı'ndan gelen 3 müfettiş kentte çalışmalara başladı.

Ancak, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak soruşturma kapsamında sadece Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde bulunan Gülyazı Alay Komutan Vekili Jandarma Albay Hüseyin Onur Güney'in görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

Bu durum katliama yönelik tepkileri dindirmek için olayın alt düzeyde bir komutanın üzerine yıkılmaya çalışılacağı kuşkularına neden oldu.