Ümraniye'de 22 Nisan'da ülkücü bir grubun saldırısı sonucu yaralanan ve yoğun bakımda tedavi altında tutulan Kahraman Kaya (17) adlı Kürt genci yaşamını yitirdi.

Ümraniye'nin Dudullu Semti'nde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde 22 Nisan'da ülkücü bir grubun saldırısına uğrayan ve dalak, karaciğer, böbrek, safra kesesinde ciddi hasarlar meydana geldiği için Ümraniye Devlet Hastanesi'nde yapılan ameliyatın ardından yoğun bakımda tedavi altında tutulan Kahraman Kaya (17) adlı Kürt genci dün gece yaşamını yitirdi.

Kaya'nın cenazesinin otopsi işlemlerinin ardından Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Karaçevre köyüne götürülerek defnedileceği öğrenildi. Öte yandan Kaya'ya saldıran ülkücü gruptan sadece bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz Perşembe günü okul içinde farklı görüşlü iki grup arasında tartışmanın yaşandığı ve iki grubun Pazartesi okul dışında bir araya gelerek barışma girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Barışmak için giden 10 Kürt gencin, kendilerini karşılayan ve aralarında öğrenci olmayan şahısların da bulunduğu 25 kişilik bir grubun saldırısına uğradığı belirtildi.

Çekmeköy Ülkücü Gençlik Başkanı Nurullah Ç.'nin de (30) aralarında bulunduğu grubun saldırısına maruz kalan Kürt öğrencilerden Mazlum Çelik (17), Kahraman Kaya (17) bıçaklanırken, Salih Koçin isimli öğrencinin ise elmacık kemiği kırıldı.

Saldırı sonrasında Çelik, Kaya ve Koçin, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Koçin, ayakta tedavi edilirken Çelik ve Kaya ameliyata alındı. Çelik'in ince ve kalın bağırsakları hasar görürken, komada olan ve hayati tehlikesi bulunan Kaya'nın ise dalak, karaciğer, böbrek, safra kesesinde ciddi hasar oluştu. Kahraman Kaya yaşam savaşını kaybetti.