Kars Ülkü Ocakları Başkanı Tolga Adıgüzel, Ermenistan'ın ünlü caz piyanisti Tigran Hamasyan'ın Ani Harabeleri'nde konser vermesini ırkçılıkla karşıladı, tehditler savurdu!

Adıgüzel, düzenlediği basın toplantısında, konserin "papaz kıyafetleriyle" yapıldığını söyleyerek, "Kars'ın her bir karış toprağında şehit kanı bulunuyor" dedi ve şu ırkçı ifadelerle tehditler savurdu:

NEFRET SÖYLEMİ, HAKARET, TEHDİT!

"1915 olaylarında yüz binlerce Müslüman Türk soydaşımız bu Ermeniler tarafından soykırım ve katliamlara uğratılmadı mı? Fazla değil, daha bundan 23 yıl önce Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinin Hocalı köyünde yüzlerce soydaşımıza soykırım yapan bu Ermeniler değil miydi? Yaptıkları bu hareketle ne amaçlanmak isteniyor? Bunların içerideki destekçileri kimlerdir? Hangi satılmış basın mensupları bunlar ile ortaklaşa hareket ediyor? Herkes haddini bilecek ve bu saatten sonra ayağını denk alacaktır. İçeriden ve dışarıdan satılmış hain beyinler tarafından sabrımız zorlanmak mı isteniyor? Yoksa bizler de Kars caddelerinde Ermeni avına mı çıkalım?

Onların kutsal saydığı bir yerde konser verebilir miyiz, ya da mehteran takımını yürütebilir miyiz? Bizler bunları belki şimdilik yapmıyoruz ama bu yapmayacağımız anlamına da gelmesin ve bunların hepsini not ettik. Bir daha buna benzer bir durum olduğunda gereğini yapacağız."

HAMASYAN'IN TURNESİ

Ermenistan'ın ünlü caz piyanisti Hamasyan, birçok ülkede, toplam 100 kilisede vereceği konserleri kapsayan "Luys i Luso" projesi kapsamında Ani Harabeleri'nde de sahne almıştı.