Harbiye'de toplanan Halkevleri üyesi yaklaşık 30 kişi, 5. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı'nı protesto etmek için sempozyumun düzenlendiği İstanbul Kongre Merkezi'ne yürümek istedi.

"İstanbul ulaşamıyor; kar, rant, çile değil parasız nitelikli ulaşım" yazılı pankartla TRT Radyo Evi ve Harbiye Orduevi arasında çevik kuvvet tarafından engellenen eylemcilere, polis, basın açıklamasını burada yapamayacaklarını söyledi.  Eylemciler kongre merkezine gitmek istedi.

Sempozyuma katılıp yetkililere görüş bildirmek istediklerini de söyleyen eylemciler "Ulaşım hakkımız engellenemez", "Topbaş şaşırma sabrımızı taşırma" sloganları attı.

Daha sonra polis barikatına doğru yürüyüşe geçti. Eylemcilerin barikatı zorlaması üzerine polis, gruba müdahale etti. Göstericilere biber gazıyla müdahale eden polis, bazı eylemcilerin sıkılan biber gazından etkilenmesine ve yere düşmesine neden oldu.

Bir süre yerde kalan eylemciler daha sonra arkadaşları tarafından hastaneye götürüldü.

Bu sırada barikat önünde toplanan diğer eylemciler burada basın açıklaması yaptı. İstanbul Halkevleri Başkanı Özge Ozan yaptığı açıklamada, "Bizler burayı zorladığımız için karşımızda biber gazı, polis barikatı ve polis copu görüyoruz. İşte Kadir Topbaş'ın yönettiği İstanbul budur. Polislerle korunan, halkın ulaşım hakkını savunanlara barikat kuran İstanbul budur" dedi.

Grup açıklamanın ardından ulaşım sorunlarını gösteren dövizleri polis barikatının önüne bırakarak olay yerinden ayrıldı. (cnn)