Bayram Otel'de kalan ve Van depremzedelerine yardımcı olmak üzere gelen bir Japon doktor öldü, diğeri enkazdan yaralı olarak çıkarıldı.

5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli enkazı altından 13 saat sonra sağ olarak çıkarılan Japon kurtarma ekibinin doktoruna, 25 dakika kalp mesajı yapıldı. Tüm çabalara rağmen Atsushi Miyazaki kurtarılamadı.

Van’da 23 Ekim’de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin vurduğu Erciş İlçesi ve köylerinde arama-kurtarma görevi için gelen Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görevli Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki’den, Yumeka Ota kısa süre önce ülkesine döndü.

 Çalışmalara bir süre daha devam etme kararı alan AAR ekibindeki Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki Van’da Bayram Oteli’ne yerleşti. Dün akşam meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depreme, yıkılan otelde yakalan Japon ekibindeki Miyuki Konnai, yaklaşık 5.5 saat sonra açılan tünelle sağ çıkarıldı.

Sürdürülen arama-kurtarma çalışmalarında 13 saat sonra Japon ekibindeki Atsushi Miyazaki’ye de ulaşıldı. Çalışmalar sonunda ağır yaralı halde çıkarılan Atsushi Miyazaki’ye sağlık ekiplerince serum takıldı, yaklaşık 25 dakika kalp masajı yapıldı. Atsushi Miyazaki, daha sonra ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki sahra hastanesine kaldırıldı. Buradaki tedaviye olumsuz yanıt veren Atsushi Miyazaki tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Japon Association for Aid and Relief (AAR) adlı yardım organizasyonunda görev yapan Yumeka Ota, Miyuki Konnai ve Atsushi Miyazaki, 28 Ekim'den bu yana Van'da bulunuyordu. Kentte satın aldıkları kurbanlık hayvanları, kesim evinde kestiren Japon yardım ekibi poşetlere koydukları etleri Akköprü Mahallesi'nde evlerinde ve çadırlarda yaşayan depremzedelere dağıtmıştı.