Radikal Gazetesi'nden Ömer Şahin'e verdiği röportajda Mehmet Ağar'ın sözlerine Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu'dan yanıt geldi.

 

Röportajda Ömer Şahin'in sorusu üzerine Ağar'ın şöyle diyordu:

 

"Güldal Mumcu, eşi Uğur Mumcu'nun ölümünden sonra evlerine gelen Ağar'ın "Bir tuğla çekersem devlet yıkılır" dediğini aktarmıştı. Ağar'ın gizemini arttıran bu söz 20 yıla yakın zamandır kullanılır. Ağar, Mülkiye'den sınıf arkadaşı olduğu söylediği Güldal Hanım'ı tekzip ediyor. "Kendisi sınıf arkadaşımdır. Aileyi de tanırım böyle bir sözü söylemedim" diyor.

 

Mehmet Ağar'ın bu sözlerine Uğur Mumcu'nun kızı Özge Mumcu yanıt verdi. Kişisel sitesinde yayınladığı açıklamada Özge Mumcu şöyle yazdı:

 

"Güldal Mumcu, Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden 1974 yılında mezun olmuştur; bu dönem aynı okulda okumak dışında bir "sınıf arkadaşlığı" bağlantısı bulunmamaktadır.

 

Uğur Mumcu 24 Ocak 1993′te öldürüldüğünde Mehmet Ağar Erzurum Valisi idi. Temmuz 1993′te – Sivas Olaylarından sonra- Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Ağar ile -o dönem- Güldal Mumcu görüşmek istemişti. Görüşme konusu ise Uğur Mumcu öldürüldüğünde İslami Cihat sanıklarından bir kısmının gözaltında olmadıkları halde "tutanaklarda tahribat yapıldığı" iddiası olmuştur. Görüşmede ailenin avukat olan Emin Değer de hazır bulunmuştur.

 

Bu görüşmenin ayrıntıları, Can Dündar'ın Uğur Mumcu Cinayeti üzerinde hazırladığı bir belgeselde Avukat Emin Değer tarafından detaylarıyla açıklanmıştır.

 

Diyalog şu şekilde gerçekleşmiştir:

 

Güldal Mumcu:"Bu olayların ortaya çıkmasını engelleyen bir duvar oluşuyor..."

 

Mehmet Ağar: "Evet, soruşturmayı engelleyen bir duvar var..."

 

Güldal Mumcu: "Bir tuğla çekin o zaman, gerçekler ortaya çıksın.."

 

Mehmet Ağar: "Bir tuğla çekersem, duvar yıkılır..."

 

Güldal Mumcu: "O zaman çekin, kenara çekilin..."

 

Mehmet Ağar: "Onu da yapamam..."

 

Güldal Mumcu: "O zaman çekerler, altında kalırsınız..."

 

Dolayısıyla, aradan geçen 20 yılın ardından "Bir tuğla çekersem duvar yıkılır" ifadesinin Mehmet Ağar tarafından reddedilmesi ikna edici değildir.