Uğur Kurt’u öldüren polis memuru Sezgin Korkmaz’a verilen 12 bin 100 TL’lik para cezasına tepki gösteren anne Güllünaz Kurt, "Bir avukatın saatini kopardığım için 6 seneyle yargılıyorlar” diyerek kararı kınadı

İstanbul Okmeydanı'nda 2014 Mayıs ayında bir cenaze törenine katılmak için cemevi avlusunda bekleyen Uğur Kurt'u öldüren polis Sezgin Korkmaz’a “taksirle ölüme sebebiyet vermek” gerekçesi ile 12 bin 100 TL para ceza verilmesine dair Kurt ailesi ve avukatları basın toplantısı düzenledi. 

dihaber'de yer alan habere göre, Kurt’un öldürüldüğü anın görüntüleri izletildiği toplantıda konuşan avukat Aslı Kazan, görüntülerin güvenlik şube, foto film tarafından çekildiğini söyledi. Avukat Turgut Kazan, olay sonrası yapılan olay yeri incelemesine değinerek, “GBT kaydında bir şey çıksa zaten daha vahim olacak” dedi.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’

“Çok ciddi bir şekilde yargı bağımsızlığı ile karşı karşıyayız” diyen Kazan, “Bundan sonra can güvenliğimiz güvensizdir. Polisin suç işlemesine karşı bir cezasızlık politikası uygulanıyor. Etkin soruşturma kesinlikle yapılmıyor. Toplumun baskısı nedeniyle bir soruşturma açılmışsa kesinlikle etkin bir ceza verilmiyor” dedi.

‘TAKSİRLE ÖLDÜRME' CEZASI KABUL EDİLİR DEĞİL’

Kazan, Kurt davasında karar veren mahkeme heyetinin görüntüleri izlemediğini söyledi. Kazan, polis Korkmaz’ın Kurt’a ateş anını hatırlatarak, “Böyle bir taksir ile öldürmek olamaz” diye konuştu. Kazan, “olası kastla” gerçekleştirilen bir öldürmenin “taksirle öldürme” olarak cezalandırılarak, 12 bin 100 TL ceza verilmesinin kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

‘TÜRKİYE MEKSİKA OLACAK’

Kazan, Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu önünde Türkiye’de 500 kadar kamu görevlinin “görev ihlali” dosyasının bulunduğunu, Uğur Kurt’un 501’inci dosya olacağını söyledi. Kazan, kamuoyunu, “Türkiye Meksika oluyor. Hiçbirinizin can güvenliği kalmayacak. Yaşam hakkımız tehlikede. Polis dilediği gibi silah kullanacak. Tetiğe basıp silah kullanacak” sözleriyle uyardı. 

‘BABAM İŞTEN NE ZAMAN GELECEK’ 

Bir yıldır kanser tedavisi gören anne Güllünaz Kurt ise, “Ben bir avukatın saatini kopardığım için 6 seneyle yargılıyorlar. 3 kişinin katiline 12 bin lira ceza verildi. Bu bir kişinin katili değil, 3 kişinin katili. Oğul, anne, babanın katili. Oraya terazi koymuşlar bunu polisler için mi koymuşlar. Her gün çocuğu 'Babam işten ne zaman gelecek' diyor. Ben niye avutuyorum çocuğumu. O hakimin hiç mi vicdani yok. Ellerini vicdanına koysunlar” diye konuştu.