Okmeydanı Cemevi'nde katıldığı cenaze töreninde polis memuru Sezgin K.'nın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un öldürülmesine ilişkin davada savcı, sanığın olası kastla ölüme neden olmak suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapsini talep etti.
 
Berkin Elvan’ın ölümünü protesto etmek amacıyla 22 Mayıs 2014 tarihinde Okmaydanı'nda yapılan protesto sırasında Cemevi'ndeki bir akrabasının cenazesine katılan Uğurt Kurt, polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmişti.
 
İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık polis memuru Sezgin K. katılmazken Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt ve babası Kemal Kurt ve avukatları katıldı.
 
AVUKATLAR TUTUKLANMASINI İSTEDİ
 
Duruşmada söz alan Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan, sanığın doğrudan veya olası kastla sorumluluğu olduğunu belirterek bu şekilde hüküm kurulması ve sanığın tutuklanmasını talep etti. Duruşmada söz alan Narin Kurt ve Kemal Kurt da sanıktan şikayetçi oldu.
 
Duruşmada mütalaasını açıklayan savcı Ekrem Şakar, sanık Sezgin K.'nin gaz bombası, plastik mermi veya FEN silahı ile müdahale edip uzaklaştırma alternatifini düşünmeyerek beylik tabancasıyla eylemcilere ateş ettiğini belirtti.
 
OLASI KASTLA HAREKET ETTİĞİNİ GÖSTERİYOR
 
Sanık Sezgin K'nın ateş etmesi sonucu, olayla hiç alakası olmayan cemevi avlusunda tanıdığının cenazesini bekleyen Uğur Kurt'un başından vurularak ölümüne neden olduğunu belirten savcı Şakar, sanığın bu tehlikeyi görmesine rağmen ateş etmekten kaçınmamasının, ne olursa olsun demesinin, olası kastla hareket ettiğini gösterdiğini kaydetti.
 
Savcı Şakar, sanığın olası kastla ölüme sebep olmak suçundan cezalandırılmasını isteyerek Adli emanette bulunan 13 adet mermi kovanının imhasını, Uğur Kurt'a ait giyim eşyalarının mirasçılarının isteği üzerine iadesini de istedi.
 
DURUŞMA ERTELENDİ
 
Savcının mütalaasına karşı savunmalarını hazırlaması için sanık avukatına süre veren mahkeme heyeti, sanık hakkında istenen tutuklama talebini reddederek duruşmayı erteledi. (Kaynak: Habertürk)