Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz'ı katleden polisin adının bir üst geçide verilmesine tepki gösteren anne Makbule Kaymaz, ‘katil’ polisin ikinci kez ödüllendirildiğini söyledi.

Anne Kaymaz, “Biz Kürt anaları çocuklarımızı devletin öldürmesi için doğurup, büyütmüyoruz. Uğur'u, Ceylan'ı, Enes'i, Miray'ı katleden katiller cezalandırılması gerekiyorken, terfi ettirildiler, bununla yetinmeyip isimleri sağa sola veriliyor. Allah hakkımızı bırakmasın" dedi.

Mardin’in Kızıltepe İlçesi’nde 21 Kasım 2004 tarihinde 12 yaşındaki Uğur Kaymaz'ı 13, babası Ahmet Kaymaz'ı 8 kurşunla katleden polis Serdar Gökbayrak'ın adının Kocaeli Üniversitesi Umut Tepe yerleşkesinde bulunan bir üst geçide verilmesine anne Makbule Kaymaz'dan tepki geldi.

Kaymaz'ın katledilmesine ilişkin açılan dava esnasında Yaşafettin Açıksöz olan adını değiştiren polis Serdar Gökbayrak, 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yönelik saldırıda yaşamını yitirmişti.

'İKİNCİ ÖDÜL'

Anne Makbule Kaymaz, eşini ve oğlunu katleden polisin ikinci defa ödüllendirildiğini savunarak, "12 yaşındaki küçücük bir çocuk terörist ilan edilirken, o çocuğa yaşından fazla kurşun sıkan katil polis ödüllendiriliyor. Bu da yetmezmiş gibi ismi bir üst geçide veriliyor. Bu durum kesinlikle kabul edilemez. Üst geçide o katilin isminin verilmesini lanetliyorum. Uğur'u, Ceylan'ı, Enes'i, Miray'ı katleden katiller cezalandırılması gerekiyorken, terfi ettirildiler, bununla yetinmeyip isimleri sağa sola veriliyor. Allah hakkımızı bırakmasın" ifadelerini kullandı.

'UMARIM DAHA BETERİNİ YAŞARLAR'

Yaşadığı sürece davasının peşini bırakmayacağını kaydeden anne Kaymaz, şunları aktardı:

"Biz Kürt anaları çocuklarımızı devletin öldürmesi için doğurup, büyütmüyoruz. Ne eşimin ne de Uğur'umun zararı hiç kimseye zararı dokumazdı. Eşim çocuklarla çocuk, büyükler ile büyüktür. Bize bunları yaşatanları umarım bizden daha beterini yaşarlar. Biz yüreği yanan analar olarak ne gerilla, ne asker, ne de polislerin ölmesini istemiyoruz. Hiçbir zaman savaştan yana olmadık. Bir an önce barışın gelmesini istiyoruz. Çocuklar ölmesin artık."

(Kaynak: DİHA)