Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Belgrad'da Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısının yapıldığı Kombank Arena'da bir araya geldi.

Rus mevkidaşıyla görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İki dışişleri bakanına yakışır olgunlukta geçti. Diyalog kanallarının açık olması açısından önemli. Olayın sıcaklığı sürüyor, üzüntümüzü dile getirdik. Hayatını kaybeden Rus pilot için başsağlığı diledik. İki tarafta gerginliği tırmandırmak istemiyor. İlk görüşmede sorunlar aşıldı demek gerçekçi olmaz. Şu anda Rusya'ya karşı aldığımız yaptırım kararı yok. Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır. Ortaya atılan iddialara karşı cevaplarımızı verdik. Temennimiz mesnetsiz iddialarından vazgeçmeleri " açıklamasında bulundu.

LAVROV: YENİ BİR ŞEY DUYMADIK

Çavuşoğlu'dan sonra Rus mevkidaşı Lavrov'da açıklamada bulundu. Lavrov, "Türk Dışişleri Bakanı'ndan yeni bir şey duymadık" dedi.

'RUS YETKİLİ SAYISIZ TALEP ÜZERİNE GÖRÜŞMEYİ KABUL ETTİK'

Rus İnterfax ajansına konuşan Rusya delegasyonundan bir yetkili, iki bakanın kısa bir görüşme gerçekleştireceğini söyledi. Rus yetkili, “Türk tarafından gelen sayısız talep üzerine Sergey Lavrov Türk Dışişleri Bakanı ile kısa bir görüşme yapmayı kabul etti” dedi.

Lavrov, dün yaptığı açıklamada da Çavuşoğlu ile görüşebileceğini söylemiş, diğer yandan Dışişleri Bakanlığı da Çavuşoğlu’nun Belgrad’da ikili görüşmeler yapabileceğini duyurmuştu. Ancak Lavrov’un ismi verilmemişti. (Cumhuriyet)

Fotoğraf: Arşiv