İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi'nin Taksim'de düzenlemek istediği yürüyüş sırasında polis tarafından darp edilen Döndü Ergin yaşadıklarını anlattı. Ergin, barış analarının mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini vurguladı.

 

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi'nin Taksim'de düzenlemek istediği yürüyüş sırasında Döndü Ergin'in polis tarafından darp edilmesine ilişkin İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenlendi.

 

Polis tarafından darp edilerek bayıltılan Barış Anası Döndü Ergin, konuşmasına müzakere sürecinin başlaması ve PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasını isteyerek başladı.

 

29 Temmuz'da yapılmak istenen eylem sırasında kitleye yönelik konuşma yaparken polis tarafından kafasının arka bölgesine telsizle vurularak bayıltılan Döndü Ergin, olayı anlattı.

 

TÜRK HALKI İLE EL ELE VERİP...

Kürtlerin özgürlük mücadelesinde üç evladını verdiğini ifade eden Döndü Ergin, "Bir de asker ölsün demedim. Asker anaları çocuklarını gömdüklerinde de evladımı yitirmiş gibi irkildim" diye konuştu.

 

TÜRK VE KÜRT ANALARI KARŞI KARŞIYA GETİRİLMEK İSTENİYOR

BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asiye Kolçak ise yaptığı konuşmada, "30 yıldır çok büyük bedeller ödeyerek çocuklarının mezarı başında dahi başka çocukların ölmemesi için sürekli çağrıda bulunan onurlu barış analarına yönelik bu onursuz, saygısızca saldırıyı kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi.

 

Konuyla ilgili hukuki işlemleri başlattıklarını bildiren Kolçak, Hatay'da AKP milletvekilinin oğlu için emniyetteki tüm polislerin sıraya dizildiği olayı hatırlatarak, Döndü Ana ile ilgili başlattıkları hukuki sürecin sonucunu kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. (EmekDünyası.Net/ETHA)