Twitter’ın kapatılmasına tepkisini tweet atarak gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Twitter yasağına inat, özgürlüğe tweet at” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’a yasağı kaldırma çağrısı yaparak, “Düşünceye yasak, ülkenin saygınlığını yerle bir eder” dedi.

ntvmsnbc'de yayımlanan habere göre Kılıçdaroğlu, Twitter yasağına değinerek "Türkiye'yi bir üçüncü dünya ülkesi haline getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Toplum özgürlük istiyor, siz baskı uyguluyorsunuz. Toplumun rahat konuşmak istiyor siz yasak getiriyorsunuz. Hani Türkiye özgür bir ülke olacaktı, yasaklardan arınacaktı. İnsanlar tweet atıyorlar, düşüncelerini açıklıyorlar. Bundan Erdoğan niye korkuyor ki niye çekiniyor? Demek ki veremeyeceği hesabı var, onun için korkuyor. Korkmasın, cesur olsun. Cesur olduğunu söylüyor. Cesursa, bu yasakları kaldırsın, insanlar rahatlıkla konuşsunlar, rahatlıkla düşüncelerini açıklasınlar. Düşünceyi yasaklarsanız, ülkenin saygınlığını gerçekten yerle bir edersiniz. Biz uzun süre demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdik, şimdi bir yasaklar ülkesi haline geldi. Emin olun askerler bile bunu düşünmemişlerdi. Askeri dönemlerde bile bunlar olmadı. İlk kez Türkiye'de halkın oyuyla seçilmiş bir siyasal parti, bu ülkeye demokrasi getireceğine yasak getiriyor. Özgürlük getireceğine yasak getiriyor, Türkiye bir yasaklar ülkesi olmamalı. Emin olun dünyaya rezil oluruz biz. Bakın göreceksiniz dünyanın her tarafından tepkiler yağacak."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de geçtiğimiz dakikalarda yine Twitter üzerinden bir açıklama yaptığını ve bunun tasvip edilemez olduğunu ifade etmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu: "Dolayısıyla çağdaş dünyayı görüyor, yorumluyor, konuşuyor. Kendisiyle aynı makamda olan kişilerle sohbet ediyor. O Türkiye'yi temsil ediyor. Türkiye'deki demokrasiyi, özgürlüğü gittiği ülkelerde anlatmaya çalışıyor. Şimdi bundan sonra Sayın Cumhurbaşkanı bir ülkeye gittiğinde o ülkede 'sizde Youtube, Twitter'a yasaklar getirildi' diye bir soruya muhatap olmak istemiyor. Böyle bir soruya bir ülkenin Cumhurbaşkanı'nın muhatap olması, başlı başına bir sorun zaten."