İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, şu ifadeleri kullandı.

'SONUCUNA KATLANIRSINIZ'

Şiddet eylemlerinin sürdürülmesi konusunda inatlaşmayı anlamak mümkün değil. İş bırakma ve grevle insanları sokağa dökme çabaları vardır, bunlara izin verilmeyecek.

5 sendikanın yasal bir eylemi yok ki, hangi yasal eylemine izin vereceğiz. Alanları, genel yolları, kamu düzenini bozacak şekilde, genel hayatı felce uğratacak şekilde her gün toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı nerede görülmüş? Böyle bir şey olabilir mi? ‘Ben her gün geleceğim sabahtan akşama kadar Kızılay'ın ortasında eylem yapacağım’. Böyle bir şey olabilir mi?

Hakların kullanılması bir başkasının haklarını kullanmasına engel olamaz. Bunun sürdürülebilirliği yoktur. Memur ve işçilerden kanunsuz eylemlere iştirak etmemlerini istiyorum, bunların sonuçlarına katlanırlar.

'EMRİMDEKİ JANDARMAYI GÖREVLENDİRDİM'

Emniyet kentlerde, jandarma kırsal alanda, sahil güvenlik de denizlerde görev yapar. Ben ihtiyaç duyduğum alanda görevlendirebilirim. Gerekirse polis de jandarma alanında görev yapabilir. TSK’dan her hangi bir kuvvet talepte bulunmadık, ben emrimdeki jandarmayı görevlendirdim. Jandarma bazı ilçelerle görevini sürdürüyor.
 
TWİTTER VE FACEBOOK TAKİPTE

Sosyal paylaşım siteleri ile ilgili de bizim şu anda Emniyet Müdürlüklerimizin, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar var. Burada halkı tahrik eden, bir manipülasyonla yalan haberlerle halkı kışkırtmaya, hatta toplumsal olaylara, mal ve can emniyetini sıkıntıya sokacak, bozacak eylemlere yönlendiren elbette gerek Twitter olsun gerek Facebook olsun ve gerek sosyal medyanın diğer enstrümanlarını kullanarak bunları yönlendirenlerle ilgili çalışmamız var. Daha önce İzmir'de böyle bir çalışma oldu. Şimdi diğer yerlerde de böyle bir çalışma olacak. Tabii bu konularda ayrı bir yasal düzenlemenin de yapılmasının gerektiğini biz düşünüyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın ve ilgili bakanlıkların çalışmaları olacak. Yasal düzenlemenin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Hangi yalan haberin nasıl sızdırıldığını gördük. Bunlarla ilgili operasyonlarımız sürecek.