Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun hakaretine maruz kalan Halil Serkan Öz isimli öğretmenin, dün düzenlenen ‘öğretmene saygı yürüyüşü’nde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine Twitter’da "YalovaValisiİstifaEt" etiketiyle kampanya başlatıldı.

Cebiroğlu geçen Yalova Fen Lisesi’ni ziyareti sırasında, kamuda başörtüsü serbestisinin ardından Eğitim-Sen’in kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için aldığı eylem kararı doğrultusunda okula serbest kıyafetle gelen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’e önce hakaretler yağdırmış, ardından sınıftan kovmuştu.

Cebiroğlu, Öz’e sınıf içerisinde, “Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” sözleriyle çıkışmış, diğer öğretmen ve okul müdürlerini de ‘eşekbaşı, anarişist’ gibi ifadelerle azarlamıştı.

diken'in haberine göre; Twitter’da başlatılan kampanyaya yurttaşların yanısıra, eğitim sendikaları ve sivil toplum örgütlerinden de destek yağıyor.

NE OLMUŞTU?

Öz, dün valinin tavrını protesto amacıyla düzenlenen ‘Öğretmene Saygı Yürüyüşü‘nde rahatsızlanmış, kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öz, hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirmişti.