Tuzla Tersaneler'de Kürtçe konuşarak yürüyen işçiler ırkçı saldırıya uğradı.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde Tersaneler Caddesinde işyerlerinden çıkan beş Kürt genci, Kürtçe konuştukları için ırkçı bir gurubun saldırısına uğradı.

Ne olduğunu anlayamadan 7-8 kişilik bir kalabalığın tekme tokat saldırısına maruz kalan Hüseyin Gümüş başından ağır yaralanırken Selman Gümüş'ün ise ayağında kırıklar oluştu.

'TEK SEBEP KÜRTÇE KONUŞMAMIZ'

Başından ağır yaralanan Hüseyin Gümüş ve Selman Gümüş Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken işçiler karakola giderek şikayette bulundular. Saldırının kasıtlı olarak ve ikişerli üçerli yürümekte olmalarından kaynaklı yapıldığını aktaran gençler, “Tek sebebi bizim Kürtçe konuşuyor olmamızdı. Hüseyin'in markete girmiş olması ve bizim aramızda mesafe bulunması onlara cesaret verdi.

"Ne söyledikleri bile anlaşılmadan vurmaya başlamışlar. Biz arkadan yetiştik ama arkadaşlar zaten epey darbe almışlardı. Biz anadilimizi kullanıyoruz. Bunun saldırı nedeni olmasını anlayamıyoruz. Biz tersanelerde çalışan, mesaisi bitince işinden çıkıp evine giden kendi halinde insanlarız sadece anadili Kürtçe olduğu için öldürücü saldırıya maruz kalıyoruz” diyerek ırkçı saldırılara Kürt gençlerin sık sık uğradığını anlattılar.

Saldırı sırasında çevredeki polis ekiplerine haber verdiklerini ama polisin saldırıyı sadece seyrettiğini iddia eden gençler, “Bizler arkadaşlarımıza destek çıkınca dağılıp gittiler fakat biz onların az çok kimler olduğunu biliyoruz. Polise, saldıranlardan birinin kullandığı arabayı gördüğümüzü söylememize rağmen 'Tamam gençler olayı büyütmeyelim, şikayetinizi karakola yaparsınız' gibisinden bir şeyler söyleyerek resmen ırkçı saldırıda bulunan güruhu korumuş oldular” dedi.

Hüseyin Gümüş'ün başından ağır yaralandığını, Selman Gümüş'ün ise ayağının kırıldığını belirten gençler, yaralıları Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdüklerini ve Hüseyin Gümüş'ün yoğun bakıma alındığını belirttiler. Diğer gençlerin de vucütlarının çeşitli yerlerinde darp izleri var.

Karakola saldırıyı bildiren gençler, suç duyurusunda da bulunacaklarını söylediler.

TEDİ İŞÇİLERİNİ ZİYARETE GİTTİLER

İşçiler bir arkadaşlarını yaralılara refakat etsin diye bırakarak, özel güvenliğin saldırısına uğrayan Tedi işçileri ile dayanışma eylemine katıldılar. (Kaynak: Evrensel)