İzmir'in Buca ilçesindeki Kırıklar 2 Nolu F Tipi Cezaevi'nde açlık grevinde olan PKK'li tutuklu Mehmet Yayan, cezaevindeki keyfi uygulamalar ve açlık grevindeki tutukluların sağlık sorunlarına ilişkin Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) gönderdiği faksta, sivil toplum örgütlerine ve uluslararası kuruluşlara gönderdikleri mektuplara cezaevi yönetimi tarafından el konulduğunu belirtti.

'ÖZELLİKLE ULUSLARARASI VE RESMİ KURULUŞLARA GÖNDERDİKLERİMİZE EL KONULUYOR'

Yayan, açlık grevine başladıkları günden bu yana eylemleri ile ilgili sivil toplum örgütlerine, çeşitli uluslararası kuruluşlara ve resmi kurumlara gönderdikleri mektup ve fakslara cezaevinin disiplin kurulunca keyfi bir şekilde el konulduğunu belirterek, "Dilekçe ile mektuplarımızın akıbetini sormamıza rağmen bize cevap verilmiyor. Özellikle, BM Temsilciliği, Greenpeace, Çin Ulusal Radyosu (CRI), Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu, AB Parlamentosu ve Uluslararası Af Örgütü'ne açlık grevi eylemine ilişkin gönderdiğim İngilizce mektup ve fakslarıma gerekçesiz bir şekilde el konularak gönderilmemektedir. Taleplerimizi bu nedenle hiç bir yere ulaştıramıyoruz" dedi.

'YAYGIN MEDYA AÇLIK GREVİ EYLEMİNİ KAMUOYUNA FARKLI YANSITIYOR'

Yaygın medyanın yaklaşımı ve Hükümet'in beyanlarından dolayı açlık grevi eyleminin kamuoyuna farklı yansıtıldığını kaydeden Yayan, "Bu tür yaklaşımlara yabancı olmadığımız gibi, irade ve kararlılığımızı daha da güçlü kılmaktadır" diye aktardı. (yuksekovahaber)