Mersin Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan kadın tutuklular önceki gün yeni yapılan Tarsus Ceza İnfaz Kurumu Kampüs Cezaevi’ne sevk edildi.

Kadın tutukluların sevk sırasında gardiyan ve askerler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Tutuklulardan Akdeniz Belediye Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun avukatı Sebahat Gençtarih’e, sevk sırasında maruz kaldığı darp ve yapımı yeni tamamlanan cezaevindeki eksikleri aktardığı belirtiliyor.

Gençtarih, müvekkili Mutlu’nun kendisine özellikle genç kadın tutukluların asker ve gardiyanlar tarafından darp edildiğini belirttiğini söyledi.

Darp nedeniyle tutukluların vücudunda gözle görülebilecek bir şekilde morluklar oluştuğunu kaydeden Gençtarih, müvekkilli Mutlu’nun anlatımlarını şöyle aktardı:

 “Yine kampüste koğuşlarda tutuklulara zorla sayım yaptırılıyor. Tutuklular zorla havalandırmaya çıkartılarak sayım yapılması isteniyor. Siyasi tutuklulardan yaşı ilerlemiş olanlar ring araçları ile cezaevine aktarıldıktan sonra, genç kadın tutukluların ise sorgusuz sualsiz bir şekilde asker ve gardiyanlar tarafından darp edilerek aktarımları yapıldı.”

‘SU VERİLMİYOR’

Mutlu’nun yeni yapılan kampüse getirildikleri günden bu yana 3 gündür su içemediklerini anlattığını belirten Gençtarih, “Kampüste içme suyu yok. Cezaevi yöneticileri tutuklulara içme suyu sağlamamaktadır. Yine tutuklulara kağıt kalem gibi eşyaları verilmiyor” dedi.

(Kaynak:Dihaber)