Tecrite Karşıtı Mücadele Platformu (TKMP), politik tutukluların hücrelerine girerek kitaplarına zorla el koyan ve tutuklulara saldıran Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen platform üyeleri, "Okumak sınırlandırılamaz, 10 kitap sınırlandırmasına hayır" pankartı açtı.

Platform adına açıklama yapan Kemal Rüya, "Hapishanelerde günden güne saldırılar keyfi bir biçimde örgütlenirken devlet çıkardığı yasalar ve yargı mekanizmaları ile bu saldırılara dayanak hazırlıyor. Bu saldırılardan güç alan hapishane idareleri ise keyfi uygulamalarını boyutlandırmaya devam ediyor" dedi.

Rüya, Tekirdağ 2 No'lu F Tipi Cezaevi Müdürü Ali Haydar Ak'ın bire bir hücrelere girerek saldırılarda bulunduğunu ve işkence yaptığını belirtti.

Adalet Bakanlığı'nın 10 kitap sınırlandırması ile ilgili yazılı bir belgesinin bulunmadığını ifade eden Rüya, şunları kaydetti:

"Burada amaçlanan tutsakların örgütlü duruşuna, iradesine ve tüm bunlara yön veren bilincine saldırmak ve yok etmektir. Bu bakımdan hapishane idaresi aslında Adalet Bakanlığı'nın Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği 'Her ne şekilde olursa olsun hapishanelerdeki devrimci örgütlerin tasfiye edilmesi gerekmektedir' talimatına uygun davranmaktadır. Tam da bu yüzden bugünlerde hücrelere yapılan baskınların, tutsaklara yönelik işkencesinin sorumlusu Adalet Bakanlığı'dır."

TUTUKLULAR HÜCRE KAPILARINI DÖVEREK EYLEM YAPACAK

Rüya, "devletin hapishanelerdeki idari yapısını teşhir edeceklerini" söyledi.

Rüya, açıklamasının ardından kendilerine ulaşan son bilgiye göre tutukların bugün saat 17.00'dan itibaren her saat başı hücre kapılarını dövme ve slogan atma eylemi başlatacaklarını da bildirdi.

Eylem "Kitaba kelepçe vurulamaz", "Tecrite son", "Devrimci tutsaklar yalnız değildir" sloganlarıyla sonra erdi.

Tekirdağ 2 No'lu Cezaevi Müdürü Ali Haydar Ak hakkındaki suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na verdi. (ANF)