Cezaevlerindeki süresiz dönüşümsüz açlık grevlerinde 58 gün geride kalırken, tutukluların cezaevi idarelerine “bilinç kaybı yaşasak da müdahale edilmesin” şeklinde dilekçelerini sunmaya başladıkları öğrenildi.

Tutukluların 'bilinç kaybı durumunda müdahale edilmemesi ve iradelerine saygı duyulması'nı talep eden dilekçelerini cezaevi idareleri aracılığıyla Adalet Bakanlığı'na göndermeye başladıkları belirtildi.

'72 CEZAEVİNDE 10 BİN TUTUKLU AÇLIK GREVİNDE'

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Derneği Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı Zübeyde Teker, konu ile ilgili Dicle Haber Ajansı'na (DİHA) yaptığı açıklamada, açlık grevlerinin 5 Kasım tarihine kadar 66 cezaevinde 708 tutuklu tarafından sürdürüldüğünü, bu tarihten sonra ise 72 cezaevinde 10 bin tutuklunun açlık grevine dahil olduğunu hatırlattı.

Teker, "Başta 708 arkadaşımız olmak üzere şu an tüm cezaevlerinde, arkadaşlarımız bilinç kaybı durumunda müdahale edilmemesi ve iradelerine saygı duyulmasını talep eden dilekçelerini Adalet Bakanlığı'na gönderilmek üzere cezaevleri idarelerine vermeye başladılar" dedi. (anf)