Fırat Haber Ajansı (ANF) kaynaklı, Yüksekova'da yere yatırdığı işçileri 'Türkün gücünü göreceksiniz' diye tehdit eden Özel Harekat Başkomiseri Ersin Demirel'in PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen haber yalanlandı.

ANF kaynaklı haberde kaçırılan kişinin fotoğrafları da yayınlanmıştı. Ancak bu isimde bir polis memurunun olmadığı yönünde bilgiler ortaya çıktı.

Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz ‏ilgili haber hakkında şunları yazınca haberin doğruluğu tartışılmaya başlandı:

"PKK, yaptığı açıklamada "Türkün gücünü göreceksiniz" diyen polisi kaçırdığını açıkladı. Ancak emniyet kaynakları bunu yalanlıyor. Dersimli iki haber kaynağım PKK tarafından kaçırılan kişinin "Pertekli Deli Ersin" diye bilinen Ersin Demirel olduğunu ifade ediyor. Ersin Demirel, geçen günlerde "PKK tarafından aracım yakıldı" diyerek Pertek halkından para toplamış. Sanırım PKK yanlış kişiyi kaçırdı."

Bir süre ANF'nin sitesinden ilgili haberin bir açıklama yapılmadan kaldırıldığı dikkat çekti.
 
Hakkari Valisi Yakup Canbolat da, PKK'nin, Yüksekova'da bir polisi kaçırdığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı. Haberin yalan olduğunu savunan bir başka iddiaya göre ise ilgili Özel Harekât Polis Amirinin adı A. F. ve şu an Cizre'de görevli.