Askeri hazırlık yapan ve tedirgin bir şekilde IŞİD’i bekleyen Türkmenler yaşadıklarını anlattı. IŞİD'in koyduğu yasaklardan, Türkiye'nin IŞİD üyelerinin sınırdan geçişine izin verişine kadar gördüklerini paylaşan Türkmenler; "En çok gücümüze giden IŞİD’in sınırdan serbestçe geçtiği noktaların olması. Türkiye bunlara bir şey demiyordu. Halbuki orada asker var. Biliyorlar da. Bizim gösterdiğimiz zamanlar da oldu 'Bu IŞİD' diye. Müdahale edilmedi..." diye aktardılar.

İşte Hürriyet'ten Lale Ertuş'un ilgili haberi:

Irak Şam İslam Devleti, kısaca IŞİD... Bir süredir bölgenin kâbusu olmuş vaziyetteler. Musul’daki Türk Konsolosluğu’na yaptıkları baskınla gündeme gelseler de çok daha uzun süredir, Suriye ve Irak’ta hayatın göbeğindeler.

Suriye’de IŞİD’in tehdit ettiği grupların başında Türkmenler geliyor. Türkmenler, Halep merkezde Esad güçleriyle savaşırken boşluktan faydalanan IŞİD, Türkmen köylerini tek tek ele geçirmeye başladı.

Geçen hafta itibariyle 100 Türkmen köyünü kontrolü altına alan IŞİD, İslamiyet adına yaptığı vahşi eylemleri bu sefer Türkmen halkına yapmaya başladı. Türkmenlerin elindeyse sadece 41 köy kaldı. Köylüler IŞİD’in her an köylerine gireceği korkusuyla bekliyorlar. 26 Haziran günü IŞİD, bazı Türkmen köylerinin boşaltılması için bir yazı gönderdi.

TIRAŞ YASAK ORUÇ ÜÇ GÜN

IŞİD’in aldığı köylerde koyduğu bazı kurallar:

Kadınların, yanlarında erkek olmadan dışarı çıkması yasak.

Yanlarında erkek bulunsa bile pazar yerine gitmeleri yasak.

Yüzleri tamamen kapanacak,  peçe takacaklar. (Sokaklarda bisikletle gezen askerler kadınların kapıyı yüzleri açık şekilde açıp açmadığını kontrol ediyor.)

Yüzleri açık kadınlara satış yapılmayacak.

Tıraş makinası satılmayacak tıraş tamamen yasak.

Sadece üç gün oruç tutulacak. Daha fazla tutulmayacak. (Savaş hali sebebiyle)

Teravih namazı camide kılınmayacak. Bayram namazı için ezan okunmayacak.

Evdeki her iki kızdan birisi IŞİD’e verilecek. Eğer adam cephede ölürse kız tekrar başka bir IŞİD askerine verilecek.

Keçilerin arkasına bez bağlanacak.

Erkekler beş vakit camiye gelecekler.

Eğer kadınların eşleri üç aydan fazla eve gelmezse kadın, IŞİD askerlerinden seçtiği ile evlenmek zorunda.

YIKANMIYORLAR, UYUMAMAK İÇİN HAP İÇİYORLAR

Tabur komutanlarından Firaz Paşa


IŞİD’in ele geçirdiği Türkmen köylerindenim. En çok gücüme giden IŞİD’in sınırdan serbestçe geçtiği noktaların olması. Türkiye bunlara bir şey demiyordu. Halbuki orada asker var. Biliyorlar da. Bizim gösterdiğimiz zamanlar da oldu “Bu IŞİD” diye. Müdahale edilmedi... Ben Türkmen isem, Türkiye beni kendinden bir parça görüyorsa beni vuran adamın kaçakçılık yapmasına göz yummamalı. 6-7 noktadan kaçakçılık yapıyorlar. En çok sigara getiriyorlar. Bakın IŞİD sigarayı yasakladı. Amaç dini değil, sigara kaçakçılığını tekellerine almak. Burada bir liraya satılan sigarayı Türkiye’ye götürüp üç liraya satıyorlar.

Kadınların alışveriş pazarlarına inmesini yasaklayan bir fetva çıkardılar bu hafta... Yıkanmıyorlar. Çok ağır kokuyorlar,  teyemmüm abdesti alıyorlar. Uyumamak için hap alıyorlar. Karargâhlarını bastığımızda birçok hap bulduk. Dünyanın her yerinden insanlar var içlerinde. Ne yazık ki Türkler de var.  Maalesef sayıları çok büyük. En son Çobanbey’de 200 Türk’ün girdiğini gördük. Kendi inançlarıyla cihada gelmişler. Senin cihadın Türkmenlere mi? Sadece Türkmen değil Arap da öldürdüler, Kürt de öldürdüler...

Türkçe konuşma yasağı vardı burada. Türkçeyi konuşmakta ısrar eden insanları öldürdüler. Lazkiye’nin Rabia köyünde babamın arkadaşı Ebu Nizam vardı. Türkçe kitap bulundurduğu için evinin önünde kurşuna dizildi.

15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ÇARMIHA GERDİLER

Munbç kasabasından ismini söylemeyen biri

Yaşadığım kasabada bir kadın 15 yaşındaki bir çocuğu IŞİD’e şikayet etti. Kadın en fazla döverler diye düşünmüş. IŞİD meydanda çocuğu idam edip evinin önünde çarmıha gerdi. Annesi evinin karşısında üç gün boyunca çocuğunu o şekilde gördü.

IŞİD BİZİ KANDIRDI

Türkmenlerle çalışan Arap komutan Ebu Hadi


IŞİD’çilerin çoğu cezaevinde yetiştirilmiş hasta insanlar. Dünyanın her yerinden geliyorlar. İçlerinde çeşitli ülkelerin istihbaratçıları da var. Bizim aramıza geldiler, mücahit olduklarını söylediler. Namaz kılıyorlardı. “Allah büyük” diyorlardı. Bizi kandırdılar. Şimdi içimize yabancı almıyoruz. Muhaliflerin içine rejimin ajanları da çok girdi. Cezaevinden çıkan insanların hepsi muhaliflerin içlerine sızdı. IŞİD’in içimizden çıkıp karşımıza geçmesiyle kimin kim olduğu ortaya çıktı. Artık Özgür Suriye Ordusu›nun içinde sadece gerçek muhalifler kaldı.

Haberin devamına gitmek için tıklayınız...