Londra Yaz Oyunları'nın başlamasıyla birlikte iyice kızışan 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma yarışında üsluplar keskinleşiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2020 Olimpiyatları'yla ilgili verdiği demeçlerin ardından Spor Bakanı Suat Kılıç'ın, "Antalya'daki Olimpos Dağı, Olimpiyatlar'a adını veren dağ. Olimpiyat meşalesini doğduğu topraklara götürmek gerek" şeklindeki açıklaması, Yunan basınından büyük tepki topladı.

'OLİMPİYAT ATEŞİ TÜRKLER'İNMİŞ'
Yunan basını, Bakan Kılıç'ın sözünü manşete çıkararak "Türkler'den provokatif çıkış; olimpiyat ateşi Türkler'inmiş" ve "Türkler'in ne içtiğini söyleyin" başlıklarıyla konuyu işledi..

'DEMEK Kİ TÜRKLER'İN DE ZEUS'U, PROMETHEUS'U VAR'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı cahillikle suçlayan Yunan basınında şu yorumlar dikkat çekti:

"Türkler, olimpiyat oyunlarının simgesi olan meşaleyi sahiplendi. Bu, onların ayrı bir tarihi olduğunu gösteriyor. Demek ki onların da Zeus ve Prometheus'u var"

"Lütfen Türkler'in ne içtiğini söyleyin"

"Türkler olimpiyatları sahiplendi"

"Provokatif açıklama"

Yunan medyasına göre Yunan Olimpiyat Komitesi'nin başındaki isim Isidore Kouvelos, Erdoğan ve Kılıç'a tarih öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu. (haberler.com)