Suriye'de IŞİD'den kaçanlara sınır kapılarının açılmasının ardından son iki günde on binlerce Suriyeli Kürt Türkiye'ye giriş yaptı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü 300'den fazla Kürt birliğinin IŞİD'le mücadele için Türkiye'den Suriye'ye geçtiğini yazdı. ANF ise bu sayının bin olduğunu duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumartesi günü itibariyle Kobani'den Türkiye'ye geçen Suriyeli Kürtlerin sayısının 60 bini geçtiğini söyledi.

Şanlıurfa Valiliği'nin Suruç'ta Suriyeliler için 15-20 bin kişilik çadır kent kurulacağı bildirildi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye sınırları içerisinde bulunan Ezidilerin sayısının da 30 bin olduğunu ifade etti.

Reuters haber ajansına konuşan bölgedeki Kürt birlikleri, adını İslam Devleti olarak değiştiren Irak Şam İslam Devleti IŞİD'in, Kobani'nin 15 km içerisine girdiğini söyledi.

Kürt Peşmerge birliklerinin IŞİD saldırılarının başladığı Salı gününden bu yana en az 100 köyü tahliye ettikleri belirtildi.

Reuters ayrıca, Londra merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırdığı haberde, 300'den fazla Kürt birliğinin IŞİD'le mücadele etmek üzere Türkiye'den Suriye'ye geçtiğini yazdı.

Fırat Haber Ajansı (ANF) ise Kobani'ye savaşmaya giden Kürtlerin sayısının 1000 olduğunu kaydetti.

İnsan Hakları İzleme Örgütü sözcüsü Rami Abdülrahman, IŞİD'in Kobani'de 30 köyü ele geçirdiğini ve 30 farklı köyün de ateş altında olduğunu ifade etti.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani, Cuma günü, Kobani'nin IŞİD'den korunması için uluslararası müdahale çağrısı yapmıştı.