'Birleşik Özgürlük Güçleri' savaşçıları, 14 Eylül günü IŞİD'i kendi merkezi olan Rakka sınırları içerisinde vurdu.

ANHA'dan Mahir Yılmazkaya'nın haberine göre, Rakka'da örgüt üyelerinin konuşlandığı bir binaya yönelik sabotaj eylemi düzenleyen Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları, sızdıkları binada IŞİD'lilere ait araçlar ile yakıt ikmali yapılan bir binaya mayın yerleştirdi. Düzenlenen eylem sonucunda binaya yerleştirilen mayın kontrollü bir şekilde patlatıldı.

Habere göre, patlama sonucunda bina ve bina içerisinde yer alan IŞİD'lilerin tümü öldürüldü.

Gerçekleştirilen 'sabotaj eylemi' sonrasında Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları kontrollü bir şekilde alandan çekilerek üslerine döndü.

Birleşik Özgürlük Güçleri savaşçıları geçtiğimiz günlerde de  Gré Spî'ye (Tel Abyad) bağlı Siluk kasabasının 9 km güneyinde IŞİD'e ait  askeri bir alana yönelik eylem gerçekleştirmiş ve onlarca IŞİD mensubunu öldürmüş, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirmişti.

BİRLEŞİK ÖZGÜRLÜK GÜÇLERİ KİMDİR?

Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG), Kobani'de YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan ve tamamı Türkiyeli sosyalistlerden oluşan bir direniş grubu. BÖG üyeleri Kobani'de en ön cephe de dahil şehrin farklı noktalarında yaklaşık IŞİD'le savaşırken, zaferle sonuçlanan Kobani direnişinin ardından da kentin dışında IŞİD'e karşı mücadelesini sürdürüyor.

(Fotoğraf: @bog_iletisim)