Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan ve dün akşam saatlerinde kontrolünün YPG'ye geçmesinin ardından silahlarını çanta ile Türkiye tarafına atarak kaçan ve sınırda askerler tarafından gözaltına alınan 2 IŞİD militanı, bu akşam çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Habertürk’te yer alan habere göre; Telabyad'ın kontrolünün YPG'ye geçmesinin ardından Türkiye'ye kaçarken gözaltına alınan 5 kişiden 3'ünün Suriye vatandaşı ve sığınmak için Türkiye'ye geldikleri saptanınca serbest bırakıldı. Diğer 2 kişinin ise Akçakale Sınır Kapısı'ndaki güvenlik kameralarından; içerisinde silah, mermi ve el bombası bulunan çantayı Türkiye tarafına attıktan sonra denetimini kaybettikleri Tel Abyad'dan kaçan IŞİD militanları olduğu belirlendi.

Akçakale Emniyet Müdürlüğü'nde polisler tarafından yapılan sorgulamalarında Suriyeli olduğunu söyleyen, ancak yapılan araştırmada Kosova uyruklu oldukları belirlenen ve isimleri açıklanmayan 2 kişi, işlemlerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

2 IŞİD militanı, Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdikten sonra çıkarıldıklarını nöbetçi mahkemece tutuklandı.