Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, “18 Eylül 2017 tarihinden itibaren Silopi/Habur bölgesinde icra edilmekte olan tatbikatın üçüncü safhasına 26 Eylül 2017 tarihinde başlanacaktır. Tatbikatın bu safhası, bugün akşam saatlerinde bölgeye intikal eden Irak Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlik/unsurların da katılımı ile birleşik olarak icra edilecektir” denildi. TSK web sitesinden de Türk ve Irak askerlerinin birlikte fotoğrafları yayınlandı.

Irak da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 8 gündür Silopi-Habur bölgesinde gerçekleştirilen tatbikata ilişkin olarak 'Türkiye ile ortak manevralar yapıldığını' açıkladı.

Irak Savunma Bakanlığı, Irak sınırında yapılan tatbikata ilişkin olarak "Türkiye ile sınırda ortak manevralara başladık" açıklamasında bulundu.

Türkiye-Irak sınırına yaklaşık 500 metre mesafede hafta başında başlatılan tatbikatın genişleyerek devam ettiği biliniyor.

Tatbikat bölgesi Pazar günü Şırnak’ta bulunan üst düzey komutanlar tarafından denetlenmişti. Bu arada tatbikatla birlikte gözlerin çevrili olduğu Habur Sınır Kapısı’nda geçişler sürüyor.

Öte yandan, 23 Eylül'de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara'da Irak Genelkurmay Başkanı Ganimi ile bir araya gelmişti. Görüşmede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bugün düzenlediği bağımsızlık referandumu ile ilgili gelişmelerin ele alındığı belirtilmişti.