Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakkında suç duyurusunda bulunduğu neo-con yazar Michael Rubin'in Twitter hesabının kapatılmasını istediği belirtildi. 7 gün süre verilen Twitter yönetimi henüz bir adım atmazken, Rubin ise "Bu Twitter için büyük bir sınav" dedi.

Darbe girişimini önceden yazan eski Pentagon yetkilisi, Amerikan Girişimcilik Enstitüsü uzmanı Rubin'in hesabının kapatılması için Türkiye'nin Twitter'a başvurduğu ortaya çıktı.

The Washington Post gazetesinde yer alan habere göre Twitter, Türkiye'den hesabının kapatılması için bir mahkeme kararı aldığına dair Rubin'i bilgilendirdi.

Karara göre Rubin'in, Erdoğan'ın kişisel haklarını ihlal ettiği dile getirildi.

PARA CEZASI İHTİMALİ

Haberde yer alan bilgiye göre, 16 Haziran tarihli mahkeme kararına uyması için Twitter'a 7 gün süre verildiği aksi takdirde şirkete para cezası verilebileceği ifade edildi.

Twitter'ın hukuk bürosu Rubin'i 26 Haziran'da konudan haberdar ederken, seçeneklerin hâlâ gözden geçirildiğini belirtti.

Washington Post'un görüştüğü bir Twitter sözcüsü ise davaya dair daha fazla açıklama yapmayı reddetse de, bir hesabın sadece Twitter'ın kendi kurallarını ihlal etmesi halinde kapatılabileceğinin altını çizdi.

Rubin'in hesabı şu an için hâlâ aktif.

RUBİN: BU TWITTER İÇİN BÜYÜK BİR SINAV

Rubin ise Twitter hesabıyla ilgili mahkeme kararı hakkında Washington Post'a yaptığı açıklamada, "Bu, Twitter için bir sınav çünkü sürgünde olup Twitter'dan yazan çok sayıda gazeteci var. Eğer Twitter buna boyun eğerse, sadece Türkiye açısından değil, diaspora gazeteciliği üzerinde rahatsız edici bir etki ortaya çıkacaktır" dedi.

Rubin, sosyal medya paylaşımlarından ötürü ölüm tehditleri aldığını da öne sürerek, "Erdoğan'ın Türkiye içinde insanları susturabilmesi, ülke dışındaki bütün tartışmaları da durdurabileceği anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Haziran ayı başında Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, müvekkili Erdoğan adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına 9 sayfalık suç duyurusu dilekçesi vermişti. Rubin hakkında, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve 'Örgüt adına suç işlemek'ten suç duyurusunda bulunulmuştu.