Suruç'ta hayatını kaybeden SGDF'li gençlerden biri olan 23 yaşındaki Cebrail Günebakan'ın, 7 ay önce Adana'da katıldığı Kobani'ye destek eyleminde polisin, ağzını yırtarak gözaltına almaya çalıştığı genç olduğu ortaya çıktı.

Yeniden inşa çalışmalarına katılmak üzere Kobani'ye geçmeye çalışan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) gençlere yönelik canlı bomba saldırısında, Urfa Valiliği'nin şu ana kadar yaşamlarını yitirdiklerini açıkladığı 28 kişiden biri Cebrail Günebakan.

Kamuoyu 23 yaşındaki Cebrail Günebakan ismini, Kobani'de yaşamını yitiren MLKP savaşçısı Sibel Bulut (Sarya Özgür) için ESP öncülüğünde 15 Aralık 2014 günü Adana'da kurulmak istenen taziye çadırına dönük polis ve zabıta ekiplerinin müdahalesinde duydu.

İnönü Parkı'nda kurulmak istenen taziye çadırına engel olmak isteyen polislerle yaşanan tartışma sonrası, gruba müdahale sert müdahalede bulunan polisler, aralarında Cebrail Günebakan'ın da aralarında bulunduğu bazı kişileri şiddet uygulayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alma işlemi sırasında Günebakan ise kendisini yaka paça gözaltına alan sivil polislerin arasında, bir sivil polisin iki eliyle ağzını yırtmaya çalıştığı fotoğrafı ile kamuoyunun gündemine oturmuştu.

Arkadaşları ile birlikte maruz kaldığı bu şiddet sonrası çıkarıldıkları savcılıkça ifadeleri alınması sonrası serbest bırakılan Günebakan, ağzını yırtmaya çalışarak kendisine şiddet uygulayan polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. (DİHA)