Afrin Sivil Meclisi Sözcüsü Hasan Şindi, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarının Afrin'de halkın mallarıni talan ettiğini söyleyerek, ÖSO'nun Afrin'den çekilmesini, yerlerine de oluştulmasını istedikleri Afrin polisinin geçirilmesini istedi.

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre Türkiye'nin desteğiyle 2 gün önce kurulan Afrin Sivil Meclisi'nin sözcüsü Hasan Şindi, yine Türkiye'nin desteklediği Afrin'deki ÖSO militanlarının halkın mallarını talan ettiği ve araçlar başta olmak üzere birçok eşyayı çaldıklarını iddia etti.

Afrin'i yönetmek için Afrin Kurtuluş Kongresi adında 2 gün önce Antep'te bir toplantı yaptıklarını söyleyen Şindi, "Afrin halkına hizmet etmek için bu kongreyi yaptık. Kongreye yaklaşık 100 kişi katıldı. Katılanların hepsi Afrinlidir. Katılımcılar arasında avukat, siyasetçi, aşiret reisi ve birçok önemli kişi var. Bu kongreyi daha önce yapamıyorduk. Koşullar müsait değildi. PYD izin vermiyordu Afrin'e gitmemize. Bu kongreye 75 Kürt, 15 Arap katıldı. Hepsi Afrinlidir. Ezidiler de vardı kongrede. Kadın ve gençler de katıldı. Afrin'in temsilcileri bu kongreye katıldı. ENKS ve Suriye muhalefetinden kimse katılmadı. Türkiye'den de kimse katılmadı ancak biz Türkiye'den yardım bekliyoruz. Türkiye kentin kalkındırılması için yardım edebilir. Afrin polisinin oluşması için katkı yapabilir. Türkiye ile henüz görüşmedik ama ileride görüşme olacak. Kongrede Afrin Sivil Meclisi'ni kurduk. Ben de sözcülüğüne seçildim. Meclis olarak Afrinliler'e hizmet edeceğiz. Sivillerin evlerine dönmesi için çabalarımız olacak. Afrin Meclisi'nden birçok kişi Afrin'e gidecek ve hizmetlerde bulunacak. İlk etepta elektrik, su ve ekmeğin halka ulaşması için hizmetlerde bulunacağız" dedi.

'ÖSO GÜÇLERİNİN AFRİN'DE OLMASINI İSTEMİYORUZ'

ÖSO militanlarının Afrin'de halkın mallarını alıp götürdüğünü ve kenti talan ettiğini söyleyen Şindi, şöyle devam etti:

"ÖSO Afrin'de halkımıza baskı ve zulüm yapıyor. ÖSO güçlerinin Afrin'de olmasını istemiyoruz. Afrin'de Afrinliler'den oluşacak polisler olmalı. Polislerin olması için Türkiye'den destek istiyoruz. Biz Afrinli siyasetçiler ve aydınlar olarak silahı zorbalığı sevmiyoruz."