CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yarın yapılacak grup toplantısından sonra CHP Grubu, Çarşamba günü de saat 11.00’de basına kapalı olarak Suriye için toplanacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, geçen haftaki sunumunun devamını bu hafta da sürdürecek. Yılmaz, dış politikadaki gelişmeler konusunda milletvekillerini bilgilendirecek. CHP Grubu’nda ayrıca, Suriye sınırında yaşanan askeri hareketlilik konusunda da sunum yapılacak.

“TÜRKİYE ADIM ADIM SURİYE’DEKİ İÇ SAVAŞ BATAKLIĞINA SÜRÜKLENMEKTEDİR”

CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da, Suriye’deki gelişmeler üzerine bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye adım adım Suriye’deki iç savaş bataklığına sürüklenmektedir. Türkiye’yi Suriye’de savaşa sokacak bir oldubittiye kesinlikle karşıyız. Ülkemize dönük bir saldırı olması durumunda yekvücutuz. Ancak, hükümetin ulusal güvenliğimizi ilgilendiren böyle kritik bir konuda muhalefete bilgi verme nezaketi göstermemiş olması normal demokratik bir ülkede kabul edilemez bir durumdur. Bu bakımdan hükümetin acilen TBMM’ye bilgi vermesi gerekmektedir” dedi.

Yılmaz, hükümeti dış politika üzerinden eleştirerek şu ifadeleri kullandı; “AKP Hükümeti’nin, Arap Baharı rüzgarına öncülük edip Orta Doğu’nun lideri olma ve egemen güçlerin gözüne girme hevesi, ısrarından bir türlü vazgeçemediği hataları ve öngörüsüzlüğü yüzünden milli çıkarlarımıza ve ulusal güvenliğimize telafisi mümkün olmayan zararlar vermektedir. Türkiye,  adım adım Suriye’deki iç savaş bataklığına sürüklenmektedir. AKP Hükümeti’ni 5 yıl önce Suriye’deki rejim değişikliğinin başat aktörü olarak gören ve destek verenler, bugün desteklerini çekmek suretiyle Türkiye’yi Suriye denkleminin dışına itmektedir. Türkiye, Suriye politikasında bir iki ülke hariç dünyadan kopmuş, yalnız kalmış ve sözü dinlenmeyen durumuna düşürülmüştür.”

“HÜKÜMET’İN ACİLEN TBMM’YE BİLGİ VERMESİ GEREKMEKTEDİR”

“Bu noktada, ülkemize dönük bir saldırı olması durumunda yekvücutuz. Ancak, Hükümetin ulusal güvenliğimizi ilgilendiren böyle kritik bir konuda muhalefete bilgi verme nezaketi göstermemiş olması normal demokratik bir ülkede kabul edilemez bir durumdur. Bu bakımdan Hükümet’in acilen TBMM’ye bilgi vermesi gerekmektedir.”

(Kaynak: ZETE)