Diyarbakır'ın Sur ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin mezarı başında anıldı.

Anma törenine Tahir Elçi'nin karısı Türkan Elçi ile birlikte, 2007'de öldürülen gazeteci Hrant Dink'i eşi Rakel Dink de katıldı.

‘SORUŞTURMA ÇOK YAVAŞ YÜRÜMEKTE’

DİHA'nın haberine göre, ziyaret sırasında açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Ölmez, Elçi’nin geçen hafta bugün öldürüldüğünü belirterek, soruşturmanın çok yavaş yürütüldüğünü ifade etti.

“Yapılan araştırmalar neticesinde başkanımızın katilinin kim olduğuna dair hiçbir veri elimize geçmedi. Soruşturma çok yavaş yürütülmekte.

Bir an evvel tereddüde, endişeye mahal vermeksizin etkin adil ve hızlı bir şekilde bir soruşturma yürütülmeli ve Tahir Elçi’nin katilinin kimler olduğu ortaya çıkarılması gerekmektedir. Bir kez da anıyoruz.”

‘TAHİR ELÇİ’NİN KATİLİNİ BULSUNLAR’

Elçi’nin eşi Türkan Elçi ise, “Minareyi çalan kılıfını hazırlar” sözünü hatırlatarak, “Dört Ayaklı Minare’ye kılıf bulmasınlar, Tahir Elçi’nin katilini bulsunlar. Kutsal bir mekânın ayakları önünde ölen insanların da katilinin cezalandırılmayacağına inanmıyorum.

O mekânın tarihi değerinin yanında, kutsal caminin ayaklarının altında ölmek de hiç kimseye kısmet olmaz. Bugün bu bilinmese yarın toplum bunu anlayacak” dedi.

Elçi konuşmasını, “Canım pahsına olsa da sonuna kadar da bu olayın takipçisi olacağım” sözüyle bitirdi.

‘ÖLÜM DERECESİNDE KEDERLİYİZ’

Rakel Dink de, “Ölüm derecesinde kederliyiz. Ülkemizin böylesi canları hunharca öldürülüyor. Temennimiz odur ki bu cinayetler, bu ölümler sona ersin. Hepinize tanrıdan, kutsal ruhun tesellisini diliyorum. Siz iş arkadaşlarına ve ailesine sevgiler başsağlığı diliyorum” dedi.

Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin öldürülmesinin birinci haftası dolayısıyla Bağlar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarlığındaki anma töreninde, avukatlar cübbeleriyle Mezarlık Camisi önünde toplandı. Grup daha sonra Elçi'nin mezarına kadar yürüdü.

Türkan Elçi ile Rakel Dink’in kol kola girerek mezara karanfil bırakması programa katılanları duygulandırdı.