Türkiye’de de adını Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisine Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımı ile duyuran Rönesans isimli inşaat firmasına Rusya’da baskın düzenlendi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) elemanlarının şirketin St. Petersburg şehrinde bulunan merkez ofisine geçtiğimiz salı günü baskın düzenleyerek, bilgisayar ve muhasebe kayıtlarına el konduğu Rus haber ajansı İnterfaks tarafından duyuruldu.

Hürriyet’te yer alan habere göre, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin St. Petersburg şubesi, Türk şirketine yönelik baskın ve aramalarla ilgili kısa bir açıklama yaptı:

Operasyon Renaissance Construction şirketine yönelik Rusya Federasyonu Suç Yasası’nın 193’üncü maddesi uyarınca gerçekleştirilmiştir. Şirket muhtelif tarihlerde Rusya döviz yönetmeliğine aykırı davranarak, yurtdışına 100 milyar ruble (Yaklaşık 1,7 milyar dolar) transfer ettiği tahmin ediliyor. Aramalar açılacak davaya kanıt toplanması amacıyla yapılmıştır.

Rönesans ise olayla ilgili suçlamaları reddetti.

Ayrıca şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Rusya’da yapılan genel bir inceleme kapsamında, şirketimizin St.Petersburg ofisinde de araştırma yapılmış olup, Rönesans’a yönelik herhangi bir suçlama olmadığı ifade edilmiştir” denildi.