IŞİD'in Kobani'de YPG'ye yönelik saldırıları şiddetini arttırarak devam ederken, bu gece kentte 'şehir savaşı' da başlamış durumda. Sınırın öte yakasında savaş şiddetini arttırarak devam ederken, "Türk askerinin, sınırda bulunan hafif zırhlı araçları ile askerlerin önemli bir kısmını geri çektiği" iddia edildi.

ANF'nin haberine göre, sınır hattında sabah saatlerinde konuşlandırılan tank, havan ve obüs topları ile füze bataryaları gibi ağır zırhlı araçlar kaldı.

Asker, son bir kaç gündür bölgeye ağır silahlar konuşlandırırken, Kobani karşısına düşen Etmanek ve Dewşen köylerini boşaltarak, sınırda direnişe destek veren halkın girişini yasaklamıştı.

IŞİD'İN DÖRDÜNCÜ CEPHE ARAYIŞI

Kobani'yi kuşatan IŞİD, doğu-batı ve güney cephelerinden Kobani'ye saldırı düzenliyor. IŞİD'in cephesinin olmadığı tek hat ise kuzey hattı; yani Türkiye sınırı.

Halk Kobani'deki direnişe destek vermek için günlerdir sınır hattında nöbet tutuyordu; ancak dün Valilik kararıyla Suruç'taki bazı köyler boşaltıldı ve halkın Kobani'ye girişi yasaklandı.

Kobani'de bulunan DİHA muhabiri İsmail Eskin de IŞİD'in dördüncü cephe için alan açmaya çalıştığını ve bunun için sınır hattını kullanmaya çalıştığını bildirdi.

IŞİD'in en yoğun saldırılarının olduğu bu gece askerlerin sınırdan çekilmesinin 'dikkat çekici' olduğu yorumları yapılıyor.