Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı sınır birlikleri ile Suriye'deki silahlı Kürt gücü Halk Savunma Birlikleri (YPG) arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Çatışmanın Mardin'in Suriye sınırındaki Kızıltepe İlçesi'nin karşısında bulunan Darbasiyah (Salkım) köyünde yaşandığı ifade ediliyor.

Suriye'deki muhalif gruplara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Salı akşamı Türk ordusuna ait bir zırhlı aracın sınırı geçerek YPG'nin denetimindeki Rojava bölgesine girmeye çalışırken hedef alındığını aktardı.

Açılan ateş üzerine Türkiye'nin topçu ateşiyle karşılık verdiği, YPG'nin ise sınır karakollarına yönelik roket saldırıları düzenlediği ifade edildi. Çatışmalarda hayatını kaybeden olup olmadığı belirsiz.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sınırda yaşanan gelişmelerle ilgili henüz bir açıklama gelmiş değil.

Fransız haber ajansı AFP, YPG sözcüsü Redur Xelil'in "Türkiye Darbasiyah yakınındaki yerleşim yerlerini topçu ateşine tuttu. Sınırda Türk askeriyle çatışma yaşandı" sözlerini aktardı.

Suriye sınırındaki çatışma, Türkiye'nin Suriye'de YPG, Irak'ta ise PKK'yı hedef alan hava operasyonlarından bir gün sonra gerçekleşti. Hava operasyonları konusunda hem ABD hem de Rusya kaygılarını dile getirmişti.

ABD'den yapılan açıklamalarda koalisyon güçlerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok Dağı bölgesinde düzenlenen hava operasyonunun onaylanmadığı ifade edilmişti. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise "Bu gibi adımlar Moskova'da endişe yaratıyor" demişti.

Kaynak: BBC Türkçe