Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis Grup Toplantısı'nda "Saldırıya uğradı" dediği türbanlı yakını, Bahçelievler Belediyesi'nin AKP'li Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini çıktı. Erdoğan’ın sözlerinin de “Camide bira içtiler” iddiası gibi yalan olduğu anlaşıldı.

İstanbul Kabataş İskelesi'nde yaşandığı iddia edilen saldırı haberini Star Gazetesi “Kadınlar küfür ediyor, erkekler vuruyordu” başlığıyla duyurdu. Böylece Erdoğan’ı teyit etmeye çalıştı. Gazete, saldırganların Gezi Parkı göstericileri olduğunu da ileri sürdü. Belediye Başkanı’nın gelini, Star’dan Elif Çakır’a yaptığı iddia edilen açıklamada da yüzünü saklamıştı.

CAMİDEN SONRA TÜRBAN

Ancak, manşetlere çıkarılan 'başörtülüye şiddet' iddiası; Erdoğan'ın "Bezm-i Alem Camisi'nde içki içip Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu alem yaptılar" karalaması gibi, ilk ağızdan yalanlandı. Cami müezzininden sonra, AKP'li bir belediye başkanı da Erdoğan'ın iddialarının asılsız olduğunu dolaylı olarak ortaya çıkardı.

'BÖYLE BİR OLAY YAŞANMADI'

Yurt Gazetesi’nden Namık Koçak’ın haberine göre, Bahçeliveler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, bilgisine başvuran gazetecilere "Böyle bir şey olmadığını" söyledi. Belediye yetkilileri de bu konudaki soruları “Yok öyle bir şey olmadı” diye yanıtladı. Ancak gazeteler gerçeği yazmaktan çekindi ve bu açıklamayı gizledi. Bahçelievler Belediyesi’ne yakın kaynaklardan edindiğimizbilgilere göre, AKP'li  Başkan ve ailesi,böyle bir olayın yaşanmadığı konusunda ısrarlı. Ulaştığımız bilgiye göre Belediye Başkanı ve yakınları, ilgili gazeteleri arayarak 'yalan' haberin yayınlanmasını önlemek istedi. Ancak başarılı olamadılar.

İPUCU VE TANIK YOK

Haber, çok sayıda kuşku uyandıran unsuru da içeriyordu. AKP’li bir Belediye Başkanı’nın gelini Kabataş gibi kalabalık bir yerde saldırıya uğruyor, ancak hiçbir ipucu, görgü bulunmuyordu. En önemlisi olaya ilişkin MOBESE kameralarınca çekilen görüntü kayıtları da yoktu. Erdoğan, “Cuma’ya kadar görüntüleri açıklayacağız” dediği halde bu sözünü yerine getiremedi.

İDDİALAR

Erdoğan’ın sürekli tekrarladığı bu iddia, Star'da arkası dönük bir kadın fotoğrafıyla verilen haberle teyit edilmek istendi. Haberde şu iddialar ortaya atıldı: “Bir anda üzerleri çıplak, elleri eldivenli 70-100 kişilik kalabalığın ortasında kaldım. Hakaret ve küfürlerle bana ve bebeğime saldırmaya başladılar. Kendimi kaybettim. Gözümü açtığımda, üstüm başım idrar kokuyordu."