Tunceli’nin Pülümür İlçesi Kaymaztepe Köyü yakınlarında yol kesen bir grup, yapımı süren jandarma karakol şantiyesine giden şantiye şefi Abdullah Başyiğit’i kaçırıp, kamyonetini de yaktı.

Pülümür İlçesi’nin Kocatepe Köyü’nde yapımı süren jandarma karakoluna giden şantiye şefi Abdullah Başyiğit’in yolu dün saat 19.00 sıralarında 5 kişi oldukları belirtilen ve PKK’li olduğu iddia edilen bir grup tarafından Kazmaztepe Köyü yol ayrımında kesildi. Silah tehdidi ile Başyiğit’i indiren grup, daha sonra kamyoneti ateşe verip yaktı. Grup, Başyiğit’i de yanlarına alarak ormanlık alana kaçtı.

Kaçırılma olayının duyulmasından sonra bölgeye akşam saatlerinde giden helikopterler keşif çalışması yaptı. Ardından bu sabah saatlerinde bölgeye helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilerek, operasyon başlatıldı. Bölgede operasyon sürerken, yakılan araç üzerinde jandarma olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı.

ERZİNCAN'DA 4 KAMYON VE BİR İŞ MAKİNESİ YAKILDI

Erzincan’da da bir baraj inşaatında müteahhit firmaya ait 4 kamyon ve bir iş makinesi yakıldı. Bölgede yapılmak istenen HES projesine tepki vardı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Erzincan’ın Kemah karayolunun 30’uncu kilometresindeki Acemoğlu Köprüsü yakınlarında meydana geldi.

HES barajı inşaatında çalışan müteahhit firmaya gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 4 kamyon ile bir iş makinesini yakarak kaçtı. Olayın ardından bölgeye jandarma ekipleri sevk edilirken, kaçan kişi ya da kişileri yakalamaya yönelik operasyon başlatıldı.

Erzincan'dan konu hakkında görüşüne başvurduğumuz bir köylü müteahhit firmanın eski araçlarını sigortadan para almak ya da başka amaçla yakmış olabileceğini, bölgede silahlı grupların olmadığını, araçların yakıldığı alanın askerlerin yoğun denetimi altında olduğunu iddia etti.

OVACIK’TA TAKSİCİ KAÇIRILDI

Çıla Gazetesi’nin haberine göre, Dersim’in Ovacık ilçesinde hayatını taksicilik yaparak kazanan Cemal Beyazgül TİKKO (MKP) tarafından, Ovacık’a bağlı Çakmaklı köyü yakınlarında kaçırıldığı iddia edildi.

Bir yıldan beri örgütün Beyazgül ailesinden para talebinde bulunduğu, bazı işlerini yaptırmak istediği, ancak Beyazgül’ün bunları yapmak istememesi üzerine Çakmaklı köyüne çağrıldığı, olay yerine giden Cemal Beyazgül’ün kaçırıldığı iddia edildi.

Çıla Gazetesi’ne bilgi veren Ovacıklılar, geçmişte yaşanan bu tür kaçırma ve sonrasında yaşanan ölüm olayları nedeniyle Beyazgül’ün hayatından endişe ettiklerini söylediler.