Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Tunceli'de 10 Kasım 2001 tarihinden bu yana Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Hayati Yılmaz, bugün görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Yılmaz, "Tamamen kendi irademle istifa etmeyi uygun gördüm. Şu aşamada bir şey demeyi doğru bulmuyorum. İstifa dilekçemi Tunceli Valisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdim. Şu anda başka söyleyecek bir şey yok" dedi.

Yılmaz, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından yaptığı yorumla gündeme gelmişti.

'CANLAR DEĞİL CAMLAR KIRILSIN'

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Berkin Elvan için Twitter’da şöyle yazmıştı:

"Şu muhakkak, samimi, şevkat ve değer verme insanlarda yüzde 100 sonuç veriyor. Ülkemin başı sağ olsun rahat uyu kısa ömür".

Tunceli Emniyet Müdürlüğü’nün resmi twitter hesabından ise, "Söylesek: gidenleri geri getirmez ama dilimiz. Bizler de anne babayız, bizim de yandı ciğerimiz, Berkin Elvan ölümsüzdür, hoşçakal Berkinim. Canlar yerine camlar kırılsın, Berkin Elvan ölümsüzdür, hoşçakal Berkinim, şehit vatan uğruna can verendir" diye yazılmıştı.

ÖLEN POLİS İÇİN SÖYLERİKLERİ DE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Tunceli'de Berkin Elvan için düzenlenen gösteriler sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden polis memuru Ahmet Küçüktağ'ın cenaze töreninde de konuşan Yılmaz, şunları kaydetmişti:

"Kimseye söylemedi, vasiyet etmedi ama ben onun fısıltılarını duymaktayım. Bu öfkenin sebebiyle mücadele etme ödevini de bizim omuzlarımıza bıraktı. Evet bir kavga vereceğiz ancak öfkelilere karşı değil, öfkenin sebeplerine karşı olacak bu kavga. Biz geride kalanlar az biraz daha yaşayacak olanlar söz veriyoruz. Öfkenin sebebini inşallah yok edeceğiz. Şehidimizin muhterem annesi, babası, kederli eşi sevgili Gülşah kızım, hakkınızı helal ediniz, şiddete karşı emanetinizi koruyamadık. Rahat uyu kardeşim. Rahat uyu kısa ömür, rahat uyu kısa saadet."